Mi a célja az Egyesült Államoknak ezzel az álnok politikával? – rövid lapszemle

Az USA politikai, gazdasági, társadalmi vezető elitjét oly mértékig elöntötte a szenny, hazugság, az aljas manipulációk szövevénye, mások érdekeinek eltiprása, a mindenek feletti "érdekérvényesítés politikája", hogy már régen nem beszélhetünk demokráciáról, amikor az "amerikai birodalomról" van szó

A Magyar Békekör tizennyolc civil szervezet nevében írt levelet Colleen Bell amerikai nagykövetnek. Aggodalmuknak adtak hangot, hogy az antifasiszta összefogás folyamata elakadni látszik, és Washington Ukrajnában olyan hatalmi rendszert támogat, amely nyíltan együttműködik neonáci erőkkel, és hitleri hordákat is megszégyenítő gaztettekkel hallat magáról.

Egyebek mellet a következőket írták:

“Abban bíztunk, hogy az Ön kormánya szívén viseli majd, sőt garanciát is vállal az ukrán felek között 2014. február 21-én aláírt megállapodás tiszteletben tartására, nevezetesen a nemzeti egységkormány megalakítására, és Ukrajna föderációvá szervezésére, hogy érvényesülhessenek e soknemzetiségű ország népeinek szabadságjogai.

Abban bíztunk, hogy Washington a 2015. február 12-i minszki megállapodásban foglaltak teljesülését is elősegíti majd, különös tekintettel a megállapodás kisebbségek autonóm jogairól szóló 11-ik pontjára.

E helyett azt kell látnunk, hogy az Ön kormánya a szélsőjobboldallal szövetkező kijevi hatalmi csoport pártját fogja, katonai-, anyagi- és propaganda-támogatásban részesít egy olyan rendszert, amely hadsereget vet be saját népe, a kelet-ukrajnai oroszajkú lakosság ellen, és erőszakkal próbál érvényt szerezni az egységes ukrán nemzetállamiságnak, lábbal tiporva azokat a megállapodásokat, amelyeket aláírt.

Véleményünk szerint ez a magatartás szemben áll a 70 évvel ezelőtti demokratikus szellemiséggel, és a konfliktus eszkalálódásával fenyeget Ukrajnában és Európában.

Hírdetés

Mi, magyar emberek méltatlannak tartjuk ezt a magatartást az Ön országához, mellyel hazánk szövetséges viszonyban áll a NATO keretében.

Szeretnénk választ kapni kérdéseinkre:

1. Miért bojkottálják a május 9-én rendezendő moszkvai ünnepséget, az antifasiszta koalíció közös győzelmét a fasizmus felett?

2. Miért vélik összeegyeztethetőnek ezt a magatartásukat annak tudatával, hogy a fasizmus elleni harcban a Szovjetunió népei hozták a legnagyobb véráldozatot, és a sztálingrádi győzelem nélkül talán önök sem élhetnének demokráciában?

3. Miért kell azt tapasztalnunk, hogy az amerikai kormány szembefordul egykori szövetségesével az antifasiszta harcban, és azokkal lép szövetségre, akik az Egyesült Államok egykori szövetségesével szemben fasiszta, neonáci erőkkel is lepaktálnak?

Mi a célja az Egyesült Államoknak ezzel a politikával?

Magyar Hírlap


Forrás:patriotaeuropa.hu
Tovább a cikkre »