„Meztelenkedett” a szobor, letiltotta a Facebook

„Meztelenkedett” a szobor, letiltotta a Facebook

Nem lehetett a koppenhágai A kis hableány-szobrot posztolni a Facebookra, mivel az sérti a felhasználói feltételeket Mark Zuckerberg cége szerint.

Egy dán szociáldemokrata képviselőnő, Mette Gjerskov szerette volna a főváros ikonikus szobrának fotóját kitenni Facebook-oldalára, ám nem járt sikerrel – írja a BBC a dán Ekstrabladetre hivatkozva. A közösségi oldal indoklása szerint túl erotikus. Hozzátette a Facebook, hogy abban az esetben, ha a fotó oktatási vagy művészeti célt szolgál, felkerülhet a közösségi oldalra.

Hírdetés

Gjerskov „teljesen nevetséges” jelzővel illette a Facebook döntését, majd egy későbbi posztjában tájékoztatta követőit, hogy Zuckerberg portálja megenyhült és végül a képviselőnő kitehette A kis hableány fotóját.

A Facebook egyébként tavaly márciusban közölte, hogy a képzőművészeti alkotásokon szereplő meztelenkedést engedélyezi, ám a mostani eset a közelmúltban már a második Dániában, amikor ennek ellenkezője történik. Szeptemberben egy dán turisztikai szervezet akarta feltenni oldalára C. W. Eckersberg 1841-es festményét, a Tükör előtt álló nőt. Később itt is elismerték, hogy hibáztak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »