Mezőkövesdi Jobbik: rendőrt a gettóba! – A fideszes képviselő a lakosok által vásárolt térfigyelő kamerákat is leszereltetné

Mezőkövesdi Jobbik: rendőrt a gettóba! – A fideszes képviselő a lakosok által vásárolt térfigyelő kamerákat is leszereltetné

Mezőkövesd képviselő-testülete úgy döntött, legyen állandó rendőri jelenlét a Hősök terén, valamint a Szent László téren. Mivel a rendőrkapitányság állományát erre a célra nincs lehetőség igénybe venni, ezért a rendőri jelenlétet szabadidejét töltő rendőr bevonásával biztosítják.

A Jobbik kérte, hogy a járőr a Szent László térről menjen be Mezőkövesd egyik legproblémásabb részére, a Lehel és a Gergely utcák környékére is. Ez az a városrész, ahonnan a Jobbik a legtöbb lakossági jelzést kapja: a helyi kiilleszkedettek zaklatással, fenyegetésekkel, csicskáztatással, dübörgő zenével, ordibálással zavarják a nyugodt hétköznapokat, sőt olyan esetekről is tudnak, hogy kővel dobálják az ablakokat, vagy éppen ököllel ütik a redőnyt az éjszaka közepén, ezzel megkeserítve az ott élők mindennapjait.

Hírdetés

Kétségbeesetten mesélték a lakók azt is, hogy helyi fideszes képviselőjüktől, Csirmaz Józseftől nemhogy segítséget nem kapnak, de a politikus a lakosok által a maguk és házuk védelmére felszerelt kameráit is igyekszik eltávolíttatni – tudtuk meg Fügedi Richárd, a Jobbik mezőkövesdi önkormányzati képviselőjének közleményéből.

Való igaz – állapítja meg Fügedi -, a kamerák felszerelése nem a lakosság feladata lenne ott, ahol a polgármester immár évek óta ígérgeti térfigyelőkamera-rendszer kiépítését. Sajnáljuk hogy a mezőkövesdiek mindebből eddig semmit nem láttak, így kénytelenek saját magukat költségekbe verni, hogy ellássák azt, ami az önkormányzat feladata lenne: a bűnözők megfékezését – zárul a közlemény.

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »