Metró: százmilliárdnál is több vándorolt a pártkasszába

A 4-es metró építése körüli csalásokat az unió csalás elleni hivatala tárta fel. Ez az utóbbi harminc év legnagyobb korrupciós ügye. A meghatározott, visszafizetendő összeg mostanáig nem változott – a pénzt a magyar adófizetőknek kell megfizetni.

A legutolsó kormányülésen Orbán Viktor miniszterelnök utasította a nemzetgazdasági minisztert, hogy különítsen el a 2018-as költségvetésből egy összeget erre a célja. Ha nem sikerül lejjebb vinni a büntetést, akkor ki kell fizetni az Európai Unió számára a 60-70 milliárd forintot – mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Hírdetés

A felelősség teljesen egyértelmű, hiszen az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) négyéves vizsgálata zárult le 2016-ban; az OLAF megállapította, hogy az összes szerződés 2002 és 2010 között keletkezett, amelyek mindegyike hibás és óriási szabálytalanságok voltak bennük – mondta Budai Gyula.

A Medgyessy–Gyurcsány időszak, illetve Demszky Gábor fővárosi vezetése alatt 166 milliárd forint tűnt el, „ellopták és elcsalták”. Budai Gyula szerint ez az MSZP–SZDSZ és a DK pártkasszájába vándorolhatott.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »