MeTooEP – Dúl a szexuális zaklatás és a nemi erőszak Európa parlamentjeiben

MeTooEP – Dúl a szexuális zaklatás és a nemi erőszak Európa parlamentjeiben

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése és az IPU felmérést készített és tanulmányt adott közre arról, hogy mennyire elterjedt Európa különböző parlamentjeiben a nőket érő szexuális zaklatás és erőszak. A kedden megjelent tanulmány azt állítja, hogy a parlamentben dolgozó nők nemi erőszak fenyegetések, kilátásba helyett bántalmazások, gyermekeik elrablására és életük kioltására irányuló fenyegetések kereszttüzében dolgoznak. A jelentés 45 európai országból 123 nő megkérdezésével készült, akik között 81 parlamenti képviselőnő és 42 személyzeti alkalmazott volt.

Az összes megkérdezett nő 85 százaléka kijelentette a felmérésben, hogy megtörtént vele, hogy egy ponton lélektani erőszak áldozatává vált. Továbbá 68 százalékban úgy nyilatkoztak, hogy megjelenésükkel vagy a nemi sztereotípiákkal kapcsolatos megjegyzések céltáblájává váltak. A legsúlyosabb probléma, hogy 25 százalékuk egyenesen azt állítja, hogy szexuális erőszak áldozatául esett. A parlamentekben dolgozó nők 49 százalékát a munkahelyén zaklatták és az esetek 70%-ában egy férfi politikus volt az elkövető.

A tanulmány szerint a férfi parlamenti képviselők a azért ússzák meg a zaklatási ügyeket, mert a legtöbb parlament nem vezetett be olyan mechanizmust, amelyben a nők elmondhatták volna, mi történt velük és segítséget kérhettek volna. A felmérés adatelemzése szerint a “női egyenjogúságért” aktívan síkraszálló és az erőszak ellen küzdő nők (értsd: feministák) nagyobb eséllyel szenvednek el támadásokat.

Hírdetés

A hírek szerint nemrégen létrejött Brüsszelben egy új online csoport és blog is, ahol a nők anonim módon tudnak beszámolni a parlamenti munkájuk során őket ért szexuális zaklatásról és erőszakról. A  kezdeményezés a MeTooEP nevet viseli. Fontosnak tartják feltárni az uniós intézményeken belüli eseteket, ha már nincs parlamenti szolgálati út ennek megtételére.

A felmérésben a parlamenti képviselőnőknek csupán 23,5 százaléka és az egyéb parlamentben dolgozó nőknek mindössze 6 százaléka állította azt, hogy jelentette bárhol is az incidenst.

Konklúzió: úgy tűnik, a rendőrséget nem ismerik a magasan iskolázott képviselőnők vagy “ügyük” nem merít ki semmilyen törvényi tilalmat, pusztán csak ők szeretnék, ha úgy minősülne, és sajnos az sem zárható ki, hogy egyebek mellett képzelgéseket és hazugságokat is összegez tényként a meghökkentő képtelenségnek látszó jelentés.


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »