Mészáros Lőrinc tényleg egy Zuckerberget megszégyenítő zseni

Mészáros Lőrinc tényleg egy Zuckerberget megszégyenítő zseni

Pénteken este számoltunk be arról, hogy Mészáros Lőrinc Opus Global Nyrt. nevű cége 2 milliárd 94 millió forintos adózott eredménnyel (nyereséggel) zárta az első félévet. Azóta közölték az egész cégcsoport eredményét, az Opus ugyanis részben a Konzum Nyrt.-hez tartozik – írja az Index.

Nos, a Konzum mint vállalatcsoport teljes átfogó jövedelme 4 milliárd 185 millió forint, szemben az egy évvel ezelőtti 27 millió forintos veszteséggel – közölte a cég.

Hírdetés

Persze egy ilyen jól teljesítő cégtől nem is számítottunk rosszabbra.

A cég közleménye szerint – innen idézet következik – :

2017 első félévében a Konzum portfóliója fontos befektetésekkel bővült. A Konzum Management Kft. márciusban 15,86 százalékos részesedést vásárolt az Opus Global Nyrt.-ben; ezzel a tranzakcióval új iparágakban szerzett érdekeltséget a csoport. A Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. júniusban átvette az MKB Bank Zrt. 45 százalékos részvénycsomagját tulajdonló METIS Magántőkealap kezelését, illetve a kezelésében lévő METIS II. Magántőkealap közvetetten megvásárolta az MKB 4 százalékos részvénycsomagját.

Az első félévben a csoport tulajdonába kerülő új vállalatok – kiegészülve a Balatontourist és az Appeninn akvizíciójával – már egyértelműen a Konzum-csoport új növekedési stratégiájának részét képezik. A vállalatvezetés szerint az elmúlt időszakban tapasztalt befektetői bizalom jól tükrözi a csoport előtt álló jelentős növekedési potenciált, és a féléves jelentés is igazolja az igazgatóság növekedés-orientált stratégiáját. Ennek célja, hogy a vállalat a közép- és kelet-európai régió meghatározó befektetési és vagyonkezelő társaságává váljon – zárul a közlemény.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »