Mészáros Lőrinc polgármester megbízta Mészáros Lőrinc vállalkozót

Mészáros Lőrinc polgármester megbízta Mészáros Lőrinc vállalkozót

Egy igen érdekes tenderen van túl Orbán Viktor kedvenc falujának vezetője – írja a HVG.

6,5 milliárd forint értékű közbeszerzést nyert Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége, a Mészáros és Mészáros Kft. és az Euroaszfalt közös konzorciuma az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Kft. szennyvíztisztitó-telep korszerűsítése címén. A tender szerint Orbán Viktor barátja Bicske és környéke szennyvízhálózatát fejleszti majd az unió által finanszírozott Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében.

Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a tender eredetileg becsült összege 5,4 milliárd forint volt, amit Mészárosék 1 milliárd forintért drágábban, 6,5 forintért vállaltak el. Az egész ügylet érdekessége az, hogy a felcsúti szennyvízhálózat is benne van, így tehát Mészáros Lőrinc polgármester bízza meg Mészáros Lőrinc vállalkozót.

Hírdetés

Mészáros cégei az év kezdete óta, 17 nap alatt 100 milliárd forint közbeszerzést nyertek el, a mai győzelemmel már 106,87 milliárd forintnál jár a számláló.

A Magyar Nemzet korábban azt írta, hogy felcsúti polgármester sorra nyeri el a szennyvíztisztító-telepek korszerűsítésére kiírt pályázatokat. A lap számításai szerint tavaly 23 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el szennyvíztiszítók korszerűsítésére.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »