Mészáros Lőrinc lemaradt egy fantasztikus üzletről

Mészáros Lőrinc lemaradt egy fantasztikus üzletről

A Berlintől délre, mintegy kétórányi autóútra lévő falucskának mindössze tucatnyi, főként nyugdíjas lakója van. Ez eddig stimmel.

Az erdőkkel körülvett faluban (kampányban jól jöhet a fa) a házak egy része már összedőlt, mert nem álltak olyan stabil alapokon, mint a magyar Alaptörvény. A többi pedig felújításra szorul, de felújítani mindig jó üzlet. A polgármester szerint a megmenthető házak felújítása mintegy 2 millió euróba kerülne. Aprópénz.

A falut 2000-ben egy testvérpár jelképes összegért, egy német márkáért, akkori árfolyamon mintegy 40 forintért vásárolta meg, a hanyatlást (ami a Nyugatra jellemző, ugye) azonban ők sem tudták megállítani, nyilván azért, mert nem voltak fideszesek. Egyikük halála miatt kellett most elárverezni Alwinét, a falu kikiáltási ára 125 ezer euró volt.

Hírdetés

Az egyetlen licitáló, aki nem Mészáros Lőrinc volt, telefonon tett ajánlatot és kevesebb mint öt perc alatt végül 140 ezer euróért szerezte meg a kilenc szürke lakóházból, kátyúkkal borított utcából és egy erdős részből álló települést.

Az eladást bonyolító Karhausen aukciósház illetékese elmondta, hogy a Brandenburg tartománybeli vevő – aki a nevét nem akarta nyilvánosságra hozni és semmi köze a faluhoz – szombat reggel faxon tett ajánlatot. Egyébként a világ minden tájáról, még Indiából is voltak érdeklődők a falura, a több mint 40 potenciális vevő azonban végül távol maradt az árveréstől.

Mészáros Lőrinc egyébként számítások szerint naponta 274 millió forinttal gazdagodik, ami óránként 11 millió forint, percenként 180 ezer forint, másodpercenként pedig 3100 forint. Nyilván teljesen törvényesen zajlik minden, brutális bírságot csak a választási győzelmet veszélyeztető Jobbik érdemelt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »