Mészáros félmilliárdért vett nyaralónak tetsző gyümölcsöst

Tihany Óvárnak nevezett részét valaha gyümölcsösök, szőlősök alkották, az elmúlt években azonban kissé átalakult a varázslatos kis terület. Villák váltották fel az egykori látképet, a valaha volt halászfalut elárasztották a luxusnyaralók. Most például épp Mészáros Lőrincék vettek ott gyümölcsöst, ahol Rogán Cecília és Dzsudzsák Balázs nyaralója áll.

A Mészáros házaspár június 30-án írt alá adásvételi szerződést, megvásárolt földjük pedig hivatalosan gyümölcsösből, gazdasági épületből és egy pincéből áll. Mindezért 525 milliót fizettek.

Ha jobban megvizsgáljuk a „gyümölcsöst”, arra lehetünk azonban figyelmesek, hogy az egy medencés nyaraló benyomását kelti. Az ingatlan utcája egyébként nagyjából párhuzamos azzal, ahol nemrégiben valaki elhordta a fél hegyet, hogy ott az építési engedély szerint 20 millió forint értékű házat építsen.

Mészárosék egyébként a szerződés alapján vállalták, hogy a föld művelését nem engedik át másnak, s legalább öt évig nem használják másra. 

Hírdetés

Mindezt Eppel Jánostól, a Porsche Hungária tulajdonosától sikerült megvenniük, akinek családtagjai több mint félezer hektár állami földet nyertek Fejér megyében árveréseken.

S ha azt hinnék, nincs itt más, rosszul tesszük! A Tihanyi Vinarius Borárium, Gasztrobár és Rendezvényház 2017 óta az egyik ismert Mészáros-cég, a Búzakalász 66 Kft. tulajdona, az éttermet pedig a Mészáros Gasztro Kft. üzemelteti.

Tihanyból pedig nem elég: másik nyaralója is van itt ám a Mészáros házaspárnak! Ez külterületi, Balatonra néző, valamint a faluközponthoz és a kompkikötőhöz is közel van, a helyiek szerint pedig ezt inkább a Mészáros gyerekek használják. 

Óvár azonban nem csak Mészárosékat ejtette rabul: az idei nyár alatt Matolcsy György egyik unokaöccse, a Szemerey család egyik tagja is gazdagabb lett egy telekkel itt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »