Mészáros és Tiborcz is felkerült a korrupciós dobogóra

Mészáros és Tiborcz is felkerült a korrupciós dobogóra

A választók 53 százaléka szerint nőtt a korrupció az elmúlt nyolc évben – derült ki a Závecz Research közvélemény-kutatásából, amit a Hír TV Elmúlt8év című műsora számára készítettek. A felmérés szerint 79 százalék szerint szükség volna független korrupcióellenes ügyészségre.

A műsorban Závecz Tibor elmondta: az emberek nagy része elítéli a korrupciót, de már mindenki belefásult a témába. Tiborcz Istvánt, a miniszterelnök vejét pedig az ország harmadik legkorruptabb személyének tartják.

Hírdetés

„A magyar kormányhoz közel álló vállalkozók, illetve maguk a kormány tagjai valamilyen módon érintettek, közepesnél nagyobb mértékben. Ennek a listának az élén három személy van, akik 4-es értéket érnek el az osztályozásban. Ezek sorrendben Mészáros Lőrinc, Andy Vajna és Tiborcz István. Nyilván utóbbi személy a mostani OLAF-jelentéseknek köszönhetően került az érdeklődés középpontjába. Tehát ez a három személy olyan, akikről azt gondolja a magyar társadalom többsége, hogy ők korrupciós ügyekben érintettek” – mondta a kutatási igazgató.

A Hír TV erről szóló teljes műsorát vasárnap este 9 órakor láthatják.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »