Mesterlövész akadályozott meg egy dzsihadista kivégzést Szíriában

Egy brit mesterlövész egyetlen golyóval végzett az Iszlám Állam kivégzőosztagával – pillanatokkal azelőtt, hogy a hóhér felgyújthatta volna 12 foglyát.

Négy tagú kivégzőosztagot likvidált Rakka mellett a brit különleges erők egyik mesterlövésze, aki a csapat benzintartályát célozva egyetlen lövéssel másfél kilométeres távolságból robbantotta fela kivégzőosztagot – írja a Daily Star brit lap.

A kivégzést vezető harcos egy lángszóróval gyújtotta volna fel az árulás címén halálra ítélt, nyolc férfiból és négy nőből álló csoportot. Három harcostársát a kivégzés filmezésével bízta meg.

A hóhér egy rövid beszédet is mondott, mielőtt a lángszórót a felsorakoztatott 12 embernek szegezte. A mesterlövész ekkor lőtte ki a lángszóró benzintartályát.

A brit különleges erők épp egy rakkai mentőakcióra készültek, amikor megkapták a tippet a kivégzésről egy szíriai CIA-ügynöktől.

A lángszórót tartó hóhér már hónapokkal korábban felkerült a legveszélyesebb terroristák neveit tartalmazó koalíciós terrorlistára.

Bár hivatalosan nem vezényeltek brit csapatokat a “kalifátusba”, kisebb számú különleges erők gyakran hajtanak végre rajtaütéseket az Iszlám Állam csapatai ellen Irakban és Szíriában is. A kommandósok a legtöbb esetben titokban hajtják végre az akciókat. A küldetések sikeréről és részleteiről ugyan érkeznek jelentések, de a mesterlövészek anonimitására szigorúan ügyelnek.

(Daily Star – Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »