Messi visszavonul a kihagyott tizenegyes után

Lionel Messi büntetőt hibázott a Copa América-döntő Chile elleni tizenegyespárbajában, így újabb nagy döntőt bukott el a nemzeti csapattal. Utána bejelentette, nem lép többé pályára argentin mezben.

Miután újabb döntőt vesztett el az argentin válogatottal, úgy döntött, hogy nem lép többé pályára a címeres mezben Lionel Messi – írja a bbc.com.

Vasárnap este az argentinok gól nélküli finálét játszottak Chilével az Egyesült Államokban rendezett Copa Américán, ahol a tizenegyesek során a Barcelona ásza hibázott, a szétlövést pedig a címvédő chileiek nyerték.

Hírdetés

„Számomra a nemzeti válogatottnak vége. megtettem amit csak tudtam, de fáj, hogy nem lehettem bajnok” – mondta el a 29 éves játékos, aki 112 mérkőzést játszott argentin mezben és pont az idei Copán lett a nemzeti csapat történetének legjobb góllövője 55 találattal.

A BBC megjegyzi, ez már a sokadik elbukott döntője volt a válogatottal a Barcelona aranylabdásának, 2007-ben, 2015-ben és,2016-ban a Copát, míg 2014-ba na brazíliai világbajnokság döntőjét veszítették el az argentinok Messivel a soraikban. Csupán a 2008-as pekingi olimpián tudtak diadalmaskodni, de a profi futballban ez nem számít a legrangosabb trófeák közé.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »