Mert nem jó nekik a Jókai regényhős, a Fatia Negra…

Be akarták perelni Pintér Tibor Nemzeti Lovasszínházát, mert jogtalanul használták a Zorro nevet. A fenyegetőlevél egyenesen Hollywoodból, az Antonio Banderas-féle Zorro-film ügyvédeitől jött. A kaliforniai jogászok több tízmillió forintnyi összeget kértek Pintér Tibor produkciójától a cím, illetve a filmben szereplő nevek használatáért.

„Gyanútlanul feltettük a honlapunkra az új produkciót, egy álarcos fotót, és kiírtuk persze a Zorro nevet is” – mesélte a Borsnak a színész.

Hírdetés

„Nagyjából egy hete lehetett fenn az oldalunkon, amikor jött a hollywoodi ügyvédi irodától a fenyegetőlevél, hogy beperelnek, ha nem vesszük le. Felajánlották, hogy 120 ezer dollárért, nagyjából harmincmillió forintért használhatjuk a nevet egy évig. Nagyon kellemetlenül ért a dolog, mert ezzel a darabbal kezdjük az idei évadot, és nagyon számítottunk rá, hogy minden rendben lesz. Innentől kezdve egy elég kellemetlen levelezés kezdődött.

Kénytelenek voltunk megváltoztatni a címet, a Zorro helyett A fe­kete álarcos lovag lett a darab címe. De nekik ez sem volt elég. Meg kellett változtatni a szereplők nevét is. Nem lehetett benne Don Diego, Elena, se Garcia. Aztán az álarcba kötöttek bele. Azt sem akarták engedni.

Erre visszaírtuk, hogy több ország folklórjában, történelmében is szerepeltek álarcos lovasok. Létezett Facia Negra, ott az Operaház Fantomja, és itt van a mi Rózsa Sándorunk is. Erre nagy nehezen belementek, így maradhatott az álarc. A kellemetlenségektől függetlenül bátran állíthatom, hogy egy szenzációs, humorral, és romantikával teli produkció született” – szögezte le a Nemzeti Lovasszínház igazgatója.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »