Mert adni jó! – ajándék csomagok készültek Kisújfaluban

Mert adni jó! – ajándék csomagok készültek Kisújfaluban

Finom illatok terjengtek a faluban…

Jelentős sürgés-forgás és kiváló hangulat uralkodott a községben. A kisújfalui kultúrcentrumban szeretettel és lelkesen sütögettek a helyi hölgyek, hogy ajándék csomagokat készíthessenek a 70 év feletti szépkorúaknak.

A kisújfalui intézmény egy nap erejéig átalakult édesség szalonná. Miután a helyi református gyülekezet meghirdette a Farsangi finomságok kezdeményezést, tizennégy fiatal és idősebb hölgy jelentkezett a segédkezésre. Tatár István református lelkész elmondása szerint a csomag részét mennyei farsangi szalagos fánkok és csörge fánkok képezték.

A szorgos kezek jókedvvel és nagy összpontosítással tevékenykedtek, szinte észre sem vették, úgy elrohant az idő és már el is készültek a csomagok.

“Egy örömteli napnak lehettünk részesei; ha tudok, bármikor szívesen segítek.”

fogalmazott az egyik hölgy.

Farsangi ajándék

Hírdetés

“Valójában egy jótékonysági kezdeményezésről beszélünk, így próbálunk az idős lakosainknak kedveskedni. Istennek hála lélekemelő és az egyik legszebb ajándék adni.”

mondta el érdeklődésünkre a kisújfalui lelkész.

Két év után újra

Eddig Móminden évben gondosan készültek a csomagok, ám a koronavírus-járvány miatt kihagyásra kényszerült a Kisújfalui Református Egyházközség.

“A járvány miatt két évig szünetelt a meglepetések készítése, idén pedig folytattuk.”  

tette hozzá Tatár István.

Nagy volt az öröm

A meglepetések láttan örömkönnyek is szimbolizálták a helyi szépkorúak hálaérzetét…

Laky Erzsébet


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »