Merre tovább, Fidesz?

„A budapesti eredményekből a Fidesznek le kell vonnia a tanulságokat: a fővárosi értelmiséggel ki kell egyeznie” – az első felületes átszemlézés során csak ez a mondat csípte meg a szememet, amikor elém került a Heti Válasz című nagyon fideszes újság Heim Péter: Elmentünk a falig című cikke. Hirtelen nem értettem, hogy miért a fővárosi értelmiséggel kellene kiegyezniük. A szegedivel nem? A sátoraljaújhelyivel nem? És miért az értelmiséggel? Az autószerelőkkel nem? Az áruházi árufeltöltőkkel nem? És az értelmiséggel annak az emelkedett, Okos mivolta miatt? Vagy másért? Mitől képez ilyen kitüntetett entitást a fővárosi értelmiség? Aztán ránéztem a képre, illetve leesett a tantusz, hogy egy Heim Péterről van szó.

Ezzel az erővel Isten ajándékait is mondhatott volna…

Érdekelni kezdett a dolog, mégpedig a „kell” szó miatt. Vajon mit mond arról, hogy miért „kell” a Fidesznek kiegyeznie a zsidókkal valaki szerint.

Beismerem, hogy korábban nemigen tudtam Heim Péterről semmit. Nem forgok olyan körökben, vagy ahogy Bendegúz mondaná, nem olyan családból származom én.

Utánanéztem, és megtudtam, hogy ő a Századvég Gazdaságkutató Intézet vezetője. Talán nem véletlenül. Nyilván az esze, a képzettsége, a hozzáértése miatt. Is.

Hírdetés

Többször és figyelmesen elolvastam, miket mond. Nagyon ajánlom másoknak is, mert érdekes. Nem feltétlenül azért, mert egyet lehet vagy kellene vele érteni, hanem azért, mert beleszagolhatunk általa, hogy mi van a levegőben.

Nos, az van a levegőben, hogy a globalista körök és helyi csicskásaik hozzákezdtek kialakítani és minél inkább megvalósítani az új stratégiájukat a választási buktájuk után kialakult helyzetben. Már nem várhatják, hogy belátható időn belül visszaszerzik a közvetlen politikai hatalmat – egyéb fajta hatalmuk azért maradt még bőven, de a politikait nemhogy visszaszerezték volna, hanem a Szadi után a Maszop bukásával tovább csökkent –, ezért amit nem tudnak megakadályozni, annak igyekeznek az élére állni. Megmondják, hogy milyen legyen a Fidesz-kormány. Heim Péter szépen részletesen, tételesen elmagyarázza, hogy amiket eddig a Fidesz csinált, az nem jó, vagy legalábbis nem folytatható, és minden részterületre szépen javasol valami olyat, amit a Maszopszadi csinált volna, ha győz. Nem mondja ki, de világos. Helyenként elég bicskanyitogatóan. Annyira, hogy a kiváló Deutsch Tominak is feltűnt, és morcosan reagált rá.

Minden ellenkező vélekedéssel szemben a fideszes vezérkar nem hülye. Ezzel mondjuk nem Deutsch Tomira célzok, de nagyon is megvan az eszük. Alábecsülni súlyos hiba volna, hagyjuk meg az internetes fórumos ordibálóknak. Tisztában vannak a helyzettel. Sőt nyilván jobban, mint mi legtöbben. Egyebek mellett azt is tudják, hogy nem mehet a végtelenségig az a balanszírozgatás, trükközés, ügyeskedés a Fidesz-kormány részéről, ami eddig ment. Legalábbis változatlanul nem mehet sokáig. Mint a világon mindennek, ennek is változnia kell, sőt ennek különösen. Na de hogyan, miképpen, milyen irányban – erről folynak a háttérmeccsek.

Ennek kapcsán még egy téveszmével számoljunk le. Nem igaz az a nemzeti radikális körökben kialakult meggyőződés, hogy a Fidesz lefeküdt a zsidóknak. De az sem igaz, hogy nem feküdt le. A valóság az, hogy részben. Látszólag igen, például külsőségekben nagyon, de folyton igyekszik ravaszkodni. Ezt persze a zsidók is tudják. Ezen huzakodnak. Most a Fidesz „választási” győzelme után új szett kezdődik benne.

Feltétlenül érdemes elolvasni a cikket. Nem azzal a szemmel, hogy ez a valóság, vagy hogy ezt egy jajdenagy Gazdasági Szakértő mondja, vagy hogy mindent tényleg így is gondolna magában, hanem azt észben tartva, hogy Isten ajándékai most ebben az irányban nyomulnak.


Forrás:radicalpuzzle.blogspot.com
Tovább a cikkre »