Mernyó Ferenc: Választási csalás!

Mernyó Ferenc: Választási csalás!

A vasárnapi súlyos zakó után az ellenzék egy napig gondolkodott, hogy mi lenne a helyes menekülési stratégia. Közben, elismerve a vereséget – igaz a győztesnek ilyenkor kijáró, a demokráciákban elfogadott gratulációra már nem futotta – lemondott Vona Gábor (Jobbik), Hadházy Ákos (LMP), Molnár Gyula és az MSZP elnöksége, visszalépett a mandátumtól Karácsony Gergely, az MSZP-P miniszterelnök-jelöltje, lemondott az Együtt elnöksége, talán a Momentumé is, de ez már annyira nem is érdekes.

Az a szomorú, hogy az ellenzéknek halvány lila fingja nem volt, hogy milyen programmal kellene egyáltalán nyerni, vagy megszorítani a Fideszt. Annyi ötletük volt csupán, hogy mindenkinek össze kell fogni a DK-tól a Jobbikig. Mindenkinek, aki nem Fidesz. Elvek nélkül, ideológiák, programok egyeztetése nélkül. Csak a zsigeri Orbán-gyűlölet talaján. Aminek eszköze lett volna a zseniális taktikai szavazás, meg a koordinált visszalépések.

Csakhogy ez nem jövőépítés. Ez semmi. Ez a totális koncepciótlanság. Ezért (is) a súlyos zakó.

És akkor keddre megszületett a menekülési stratégia: választási csalás történt. Hát, persze! Hogy ez hamarabb nem jutott eszünkbe…

Az ellenzék fellélegzett. Már nem azt keresik, hol és mivel cseszték el. Á, dehogy!

Hanem, hogy hol csalhatott Orbán.

Talán Vona is megbánta, hogy túl korán dobta be a törülközőt.

Miközben a Medián feltűnő pontossággal találta el a végeredményt – több paraméteren is! –, az ellenzéket ez nem zavarta. Csalás történt, kész!

Hírdetés

Amit csak úgy tudok elképzelni, hogy a Fidesz Hann Endrét is bevonta a csalásba. Előre lezsugázták, hogy mi lesz a végeredmény, és a Medián ezt hozza nyilvánosságra két nappal a választások előtt.

A Fidesz meg kihozza vasárnap, bárhogy is szavaznak a népek.

Miközben az ellenzék képviselői ott ültek a szavazókörökben. És a kerületi, valamint a megyei/fővárosi választási bizottságokban, és a Nemzeti Választási Bizottságban. Minden láthattak, minden adatot, dokumentumot ismerhettek, mindenről készíthettek maguknak másolatot.

Milyen választási csalás?

Szerencsénkre, ha mondhatom így, vasárnap este az egyik szavazókörben fél 11-ig húzódott a szavazás – ami Demszkynek különleges performanszra adott lehetőséget, de ezzel most inkább ne is foglalkozzunk –, így addig tilos volt hivatalos adatokat közzétenni az eredményekről.

Még nem volt semmilyen hivatalos országos összesítés, részeredmények sem, de Gyurcsány Ferenc már este 9 óra körül tartott sajtótájékoztatóján pontosan tudta a végeredményt – mégpedig éppen a DK aktivistáknak a szavazókörökből és a választókerületi választási bizottságokból pártcsatornán leadott jelentéseik alapján –, hogy ezt elbukták. Pontosan kiolvasható volt a sajtótájékoztatóján előadottakból. És ez nem csak nekem tűnt fel.

Szóval, milyen csalásról beszéltek, ha Fletó már két órával a hivatalos urnazárás után tudta az eredményt?

Amely megegyezett a végeredménnyel.

The post Mernyó Ferenc: Választási csalás! appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »