Mérnökre támadt egy robot a Tesla gyárában

Mérnökre támadt egy robot a Tesla gyárában

Egy nemrég kiszivárgott dokumentum szerint a Tesla egyik mérnökét megtámadta egy robot a vállalat Austin melletti gyárában, és vérző sebeket okozott neki. Az eset ismét rávilágított arra a körülményre, hogy a Tesla üzemeiben az átlagosnál jóval gyakrabban fordulnak elő különféle balesetek.

A Daily Mail leírása szerint két szemtanú rémülten nézte végig, ahogy kollégájukat "megtámadta" a gép, amelyet eredetileg arra terveztek, hogy a frissen öntött alumínium autóalkatrészeket mozgassa. Egész pontosan a karjaival ragadta meg az ott dolgozó szakembert a masina, aki éppen két üzemen kívüli robotot programozott a gyárban. A támadó a beszámoló szerint ekkor hátulról megragadta őt, fogókarjait a férfi hátába és karjába mélyesztve, az áldozat pedig a karján keletkezett nyílt sebből vérezve jelentős vérnyomokat hagyott maga után.

Hírdetés

Az esetre még 2021-ben került sor, a nemrég kiszivárgott, sérülésről szóló jelentés alapján. A Tesla szerint a mérnöknek a sérülései miatt egyetlen napot sem kellett kihagynia a munkából az esetet követően. A Tesla Giga texasi üzemével kapcsolatban már korábban is merültek fel aggályok: a The Information című lapban közzétett nyugtalanító adatok szerint 2022-ben közel minden 21. dolgozót valamilyen baleset érte a munkahelyén, míg az iparági átlagos arány minden 30 dolgozóból egy – írja a Portfólió.

Videók a Tesla-robotokról:

Tesla Optimus Bot in Action 🔥 @elonmusk pic.twitter.com/gCAE8JMoFE

— DogeDesigner (@cb_doge) October 1, 2022


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »