Mérlegelni való

Ma, 2014-ben az emberek többsége nem igényli az elszámoltatást, és őszintén szólva ezen nem is lehet csodálkozni, amikor Tasnádi Lászlónál sokkal nagyobb halak úszkálnak vígan az elhazudott rendszerváltás korrupciótól és nepotizmustól bűzlő csatornájában.

Tegnap óta tudjuk, hogy Tasnádi László, a harmadik Orbán-kormány frissen kinevezett belügyi államtitkára III/II-es operatív tiszt volt, azon belül is a C alosztály megbízott vezetőjeként tevékenykedett, amelynek feladata elsősorban a belső reakció, a kulturális, ifjúsági és egyházi vonalon „ellenséges tevékenységet” folytató személyek, diplomaták operatív megfigyelése volt.

Tasnádi ma kijelentette, nem volt mérlegelni valója, szóba sem került a lemondása, a múltjával Orbán Viktor és Pintér Sándor is tisztában voltak kinevezése előtt. Elmondása szerint ő csupán terrorelhárítással foglalkozott, ami egy külön szakma, arról pedig nem tehet, hogy 1989 előtt született.

Hírdetés

Ahhoz, hogy ezt a rémisztően groteszk történetet a maga teljes valójában meg tudjuk csodálni, túl kell tennünk magunkat két ironikus ténymegállapításon. Az egyik, hogy Orbán Viktor egy olyan kétes múltú személyt emelt be államtitkárai közé, aki 1989-ben saját újratemetési beszédének ügynöki jelentéseit nyálazta át, a másik, hogy a Fidesz 25 év elteltével sem tud megszabadulni saját kommunistáitól és ügynökeitől.

A valódi tragédia az, hogy ezt a népharagtól való legcsekélyebb aggodalom nélkül teheti meg, a nép pedig nem is tudja, kire és miért kéne dühösnek lennie.

Bővebben!


Forrás:jobbegyenes.blog.hu
Tovább a cikkre »