Merkelt letolták, amiért nem megy el a mai svédországi EU-csúcsra

Merkelt letolták, amiért nem megy el a mai svédországi EU-csúcsra

Az amerikai Politico hírportál brüsszeli szerkesztésű kiadványa komoly teret szentel annak a dühödt bírálatnak, amelyben Maria Joao Rodrigues  portugál európai parlamenti képviselő részesítette Angela Merkel német kancellárt, amiért azzal az indoklással nem lesz jelen a mai nagy svédországi uniós szociális csúcstalálkozón, hogy a rendkívül nehéz szakaszába jutott berlini koalíciós tárgyalás miatt otthon kell maradnia. Rodrigez azt mondta, ezzel az Unió legfontosabb vezetője azt üzeni, hogy őt nem érdekli az európai projekt társadalmi dimenziója.

Margarita Szimonjan, a Russiai Today orosz tévéhálózat és a Sputnik hírügynökség főszerkesztője szánalmasnak nevezte John McCain amerikai szenátor azon kijelentését, hogy míg az USA-ban külföldi ügynökként való bejegyzésre kényszerített Russia Today propaganda adó, addig az ellenlépésként Oroszországban bejegyzés elé néző Amerika Hangja és Szabad Európa/Szabadság Rádió az igazságot tárja fel. Szimonján elmondta, az Oroszországban jelen lévő amerikai médiumok mást nem tesznek, mint az ellenzéket támogatják és Putyin elnököt támadják, idézi őt a Sputnik News. Ami John McCain tárgyilagosságát illeti, ő Orbán Viktort neofasiszta diktátornak nevezte.

Egy, a lengyel kormányhoz közelálló civil szervezet panaszt emelt Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakciójának vezetője ellen, amiért a Varsóban november 11-én tartott függetlenségi menet résztvevőit „fasisztáknak” és „neonáciknak” nevezte. A Rágalmazás Elleni Lengyel Liga elnöke, aki szintén részt vett a menetben, elmondta, „az ilyen hazugságokat az álhíreket terjesztő nyugati médiumok terjesztik”. Két konzervatív lengyel európai parlamenti képviselő pedig Antonio Tajanihoz, az Európai Parlament elnökéhez fordult, hogy rágalmazásért büntesse meg a volt belga miniszterelnököt rágalmaiért és követelik parlamenti immunitása felfüggesztését, jelenti a Russia Today francia adása.

A vezető amerikai lap, a New York Times megint lefasisztázta és leantiszemitázta a varsói függetlenségi menetet „A lengyelek ismét a ’tiszta vérért’ üvöltenek” címmel megjelent cikkében. A cikk szerzője a Lengyelországban született Jan Gross, a Princeton Egyetem történésze és antiszemitizmus szakértője.

A Russia Today angol nyelvű portálja elemzésében mutatja be, hogy az évenként tartott lengyel függetlenségi menet idén szelídebb volt a korábbi évekhez képest, amikor a nyugati médiumok azt észre se vették. Most viszont a lengyel kormányt támadják vele elsősorban annak migrációellenes politikája miatt.

Hírdetés

(Echo TV nemzetközi lapszemléje, először ma 11:55-kor)

 

 

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »