Merkel szeptemberben: "menekülteket" a kamionokba!

Merkel szeptemberben: "menekülteket" a kamionokba!

A Német Hivatásos Gépjárművezetők Szövetsége (BDBK), valamint a Hivatásos Gépjárművezetők Szövetségeinek Szövetségi Egyesülete határozottan elutasította Angela Merkel kancellár javaslatát (talán most már érthetőbb, miért), hogy a "menekültek" gépjárművezetői jogosítványának átíratását leegyszerűsítsék azért, hogy számukra a gépjárművezetői hivatás elérhető legyen. Merkel a szíriai vezetői engedélyek átíratásához való pénzkölcsön-programról, valamint a bürokratikus akadályok lebontásáról ez év szeptemberében nyilatkozott. Azt mondta, célja, hogy a "menekülteket" gyorsabban munkához juttassák. Arra is rámutatott, hogy gépjárművezetőket mindenfelé keresnek.

Merkel ezt mondta: "Sok menekült még az integrációs tanfolyamokon van, vagy azokra vár. Ezen okból úgy hiszem, hogy itt nagyobb kitartást kell tanúsítanunk, azonban minden időben készen is kell lennünk, hogy gyakorlatias megoldásokat dolgozzunk ki. A kormányban újabban arról beszélgettünk, hogy egy szír vezetői engedély németté való átíratása 500 euróba kerül. És természetesen egy menekültnek nincs azonnal 500 eurója. Így ennél talán egy pénzkölcsön-program segít. Ha az ember azután pénzt keres, vissza tudja ezt az 500 eurót fizetni; mindenfelé gépjárművezetőket keresnek.”

"Egészen tisztán érhetően nemet mondunk erre”, mondta szeptember 15-én a Passauer Neue Presse-nek a BDBK elnöke, Wolfgang Westermann, aki a Hivatásos Gépjárművezetők Szövetségei Szövetségi Egyesületének elnöke is. "Az ember nem ültethet mindenkit egy negyventonnásra, és azzal nem bocsáthatja útjára”, mondta. "Az ember ezzel semmilyen problémát nem old meg.” Ugyan a szállítmányozók kezüket-lábukat törve keresnek sofőröket, azonban a hivatásos gépjárművezetőknél a közúti közlekedésben nagy tapasztalattal bíró, magasan képzett munkaerőről van szó.

Al-Kaida, Iszlám Állam: gázoljátok el a hitetleneket!

2010 októberében az Al-Kaida, 2014 szeptemberében az Iszlám Állam, 2015 novemberében Franciaországból százmazó Iszlám Állam-harcosok biztatták a nyugati országokban élő muszlimokat, hogy autóval gázolják el a "hitetleneket". Történtek is ilyen esetek, például Kanadában vagy Ausztriában, valamint korábban az Egyesült Államokban (magyarul erről itt, angolul itt).

Eddig a legismertebb támadás 2016 júliusában, a franciaországi Nizzában történt, ahol a dzsihadista egy teherautóval gázolt át az ünneplő tömegen, megölve nyolcvannégy, megsebesítve több mint száz embert. És most itt van a 2016 decemberi berlini eset is.

Hírdetés

Amúgy pedig vajon miért nem az adófizető németeknek ajánlanak fel hasonló segítséget, például pénzkölcsönt az átképzésre és az elhelyezkedésre? Miért a láblógató idegent veszik előre, akik közül sokaknak az a véleményük, hogy ők Merkel asszony vendégei, és a vendéget nem illik dolgoztatni?

Harmadszor, az EU egyik sokat hangoztatott alapelve a szabad munkaerő-áramlás, tehát rögtön felmerül a kérdés: miért nem az azonos kultúrkörbe tartozó, beilleszkedett magyar, cseh, lengyel, olasz és spanyol embereknek ajánlották fel ezeket az állásokat?

A fentieket figyelembe véve két lehetőség van: Angela Merkel kancellár vagy hihetetlenül ostoba, vagy szándékosan teszi tönkre Németországot. A tapasztalatok alapján én ez utóbbira hajlok.

Hidra – Kuruc.info

Források:

Flüchtlinge als Kraftfahrer? Kritik und Protest gegen Merkel-Plan

Deutschland Merkels Flüchtlingsjob-Idee – "Man kann nicht jeden auf einen Vierzigtonner setzen"

"Wir sagen ganz klar Nein dazu" – Flüchtlinge als Kraftfahrer? Verband protestiert gegen Merkel-Plan

Clueless Angela Merkel tried to train migrants as lorry drivers ahead of Berlin attack 


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »