Merkel rejtélyes remegése: nem ülnek a kancellárasszony magyarázatai

Merkel rejtélyes remegése: nem ülnek a kancellárasszony magyarázatai

Angela Merkel német kancellárt az elmúlt három hétben háromszor kapott el rejtélyes, egész testére kiterjedő remegés, ráadásul mindhárom alkalommal tévékamerák egész sora figyelte az esetet.

Mivel az országvezetőknél a fizikai gyengélkedés nemzetközi tárgyalások során a gyengeség jele, a legtöbben igyekeznek ezt eltitkolni.

Merke stábja az első remegést a hőhullám miatti kiszáradással magyarázta a sajtónak. A másodikat „újraátéléssel”, vagyis a félelemmel, hogy megint kitör rajta a remegés. A harmadik eset után már nem nagyon volt mit tenni.

Merkel a sajtónak homályosan arra utalt, hogy betegségről lehet szó – mint mondta, „egy darabig együtt kell élnie ezekkel a tünetekkel”, de „lépéseket tett” az ügyben, és hogy „meg van róla győződve, a legjobb teljesítményt tudja nyújtani továbbra is munkájában”.

Hírdetés

Pedig valójában nem három eset volt, hanem négy. Az első remegést 2017-ben szúrta ki a sajtó Mexikóban, akkor csak a lábai remegtek.

A német újságok címlapjai a legutóbbi eset után csak Merkel állapotával foglalkoztak, és a válaszokkal nem várhat sokat a kancellárasszony stábja.

Egyébként húsz évvel ezelőtt, Merkel azt mondta egy interjún, nem „félholt emberi roncsként” akarja befejezni karrierjét…

CTK, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »