Merkel páncélosokat és mesterlövészeket küldött Drezda utcáira

Merkel páncélosokat és mesterlövészeket küldött Drezda utcáira

Panzer-auf-Dresdens-Strassen-Bundeswehr-erklaert-umstrittene-Fahrten_pdaBigTeaser

DRESDNER NEUESTE NACHRICHTEN

Páncélosok a drezdai utcákon” – szombaton és vasárnap megjelentek a német hadsereg harckocsijai a város utcáin és az internethasználók azonnal a Nyugat militarizálódásáról kommentáltak, jelenti a drezdai lap, amelynek cikkét illusztráló fotóján látszanak a lencsevégre kapott harckocsik. Közöttük egy Leopárd tank. A lap szerint csupán az történt, hogy  láthatóvá tették magukat a Német Egység Napjára. Mások máshogy látták. Például így:

 

ANONYMUS

A német nyelvű független hírportálon az olvasható, hogy a Német Egység Napján „Merkel és Gauck, mindkét politikai bűnöző Drezdában járt”. A portál szerint a védelmükre rendelték ki már szombaton a páncélosokat. Ezen kívül több száz mesterlövész helyezkedett el épületek tetején és ablakokban.

DIE WELT

A német lap mai számában „Stephan Kurz osztrák külügyminiszter élesen bírálta a német menekültpolitikát” címmel jelent meg az az interjú, amit az osztrák külügyek irányítója adott. Kiemelte: „A menekültprobléma nem oldható meg a kvóták szerinti elosztással”, hozzátéve, „ez a politika fals.” Kifejtette, ha a migránsokban azt az érzést keltik, hogy kifizetődik Olaszország és Görögország felé menniük, mivel a végén Németország jutnak, akkor „az embercsempészek bizniszét segítjük és további menekültáradatokat váltunk ki”. Azt mondta, ahelyett, hogy olyan politikára tennénk, amely jó szándékú, de a végén „mindenki részére negatív kihatással lehet, mivel még több migráns érkezik, Németországnak és más EU-államoknak többet kellene tenniük az EU külső határai védelmére”. Kurz igen hangsúlyosan óvott attól, hogy ne ítéljék el előre Magyarországot. és az EU ne ragaszkodjon ahhoz, hogy a menekülteket minden tagországba küldi. „Ez a cél teljesen irreális”, mondta. (Az MTI noha ismertette a Kurz-interjút, de igen erősen tompította a külügyminiszter azon kifejezett figyelmeztetését, hogy az EU ne ítélje el Magyarországot.) Az osztrák közszolgálati híradó ezzel a címmel ad hírt az interjúról: „Kurz Orbán elítélése ellen”. A Tiroler Tageszeitung osztrák lap szintén ezt emeli ki.

*             *             *

Boris Kálnoky egészen korrekt tudósítást küldött a lap szombati számának Budapestről annak ellenére, hogy a szerkesztőség a címet a beszámoló tartalmától és hangnemétől eltérően így fogalmazták meg: „Menekült referendum: a muzulmánok Magyarországon most félnek”. A tudósítás egy budapesti Döner-kebabos helyről indul, ahol az egyik fiatal  felszolgálónő arra a kérdésre, hogy megy-e vasárnap szavazni, így felelt: „Hát persze. Méghozzá NEM-mel, mert nem akarok, hogy ezek a migránsok idejöjjenek”. Majd így folytatta, miközben migráns főnöke és migráns kollégája nézte: „Hogy miért? Mert koszosak és büdösek”.

 

BERLINER MORGENPOST

Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke a mai magyarországi referendumot „veszélyes játéknak” nevezte a berlini lapnak adott interjújában. Azt mondta, az mutatja, milyen rossz állapotban van az EU és hogy egyes kormányoknak mennyire „nem szolidárisak” a vezetői. Az interjú központi témája Magyarország, illetve annak miniszterelnöke. Aki „az európai törvénykezés jogszerűségét kérdőjelezi meg” a referendummal.

 

UNZENSURIERT

A neve szerint is „cenzúrázatlan” osztrák portál arról ad hírt, hogy Milan Chovanec cseh belügyminiszter egyértelmű nyilatkozatot adott a cseh Pravda című lapnak: „Senkit nem engedünk a Cseh Köztársaság területére, akinek nem kellene itt lennie, vagy akit nem vizsgáltak meg biztonsági szempontból”. Ami azt jelenti, írja a portál, hogy Görögország és Olaszországból Csehország egy fia migránst nem fog befogadni. A portál kitér arra is, hogy Magyarország ma demokratikus döntés helyszíne lesz és arra is, hogy tökéletesen tükrözi a Juncker vezetésével működő Európai Bizottság demokrácia felfogását az, ahogyan   Dimitrisz Avramopulosz görög migrációért felelős uniós biztos reagált a magyarországi referendumra. Mégpedig azzal, hogy abszolút érdektelen a referendum kimenetele, ugyanis Magyarországnak mindenképen teljesítenie kell a külföldiek kényszerű betelepítését.

 

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

A bolgár parlament pénteken úgy döntött, hogy betiltja az arcot is elfedő muszlim öltözéket nőknek. Az Amnesty International szerint ez intolerancia és rasszizmus. A törvényt első ízben megsértőknek 200 levás (100 eurós), ismételt megsértése esetén 1500 leva (750 eurós) büntetést kell fizetniük.

 

EURONEWS

„A magyarországi muzulmánok a menekült ellenes referendum nyomán elutasításról panaszkodnak” címmel az Euronews egyebek között megszólaltatja Tayseer Saleh-et, a budapesti Dausallam mecset imámját, aki szerint a referendum célpontjai főként a muzulmánok. A muzulmán hitű, szintén megszólaltatott Nagy Tímea arra panaszkodik, hogy „kezdem elutasítva érezni magam hazámban”.

 

THE WASHINGTON POST

Hogyan kell megállítani a migránsokat? Magyarországon határvadászokkal”, sikolt a lap Győrből keltezett tudósítása. Majd a határfal tulajdonos Amerikai Egyesült Államok lapja ezt a mondatot képes hazudni:  „Donald Trump lehet, hogy falat akar építeni, de Viktor Orban magyar miniszterelnök – Trump migrációs tervének hangos drukkere –  már épített egyet”. A magyarok most meg nekiláttak, hogy háromezer „határvadászt” toborozzanak. A zsidóvadász Gestapo hasonlat az ez utáni bekezdésben bukkan fel. Majd az jön, hogy „az Orbán kormány közlázadást szít a főként muzulmán vallású migránsok ellen”, ahogyan bírálói kifejezik. A lap ezután keserű hangnemben elismeri: „Egy dolog viszonylag nyilvánvaló: Magyarország migráns blokádja működni látszik.”  A cikknek két szerzője van: Gergo Saling (Budapest) és Stephanie Kirchner (Berlin).

 

THE NEW YORK TIMES

A vezető amerikai lap arról ír, hogy a magyarok ma szavaznak, Európa figyel. Cikkét Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt vezetője e szavainak idézetével kezdi: „A szélsőjobboldali mozgalmak mindenhol erősödnek és ennek van oka”. Fodor harmadik mondatában már megemlíti az obligát „populista” szót. /A dögunalmas cikk szerzője egy Rick Lyman nevű ember./

A vezető amerikai lap arról ír, hogy a magyarok ma szavaznak, Európa figyel. Cikkét Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt vezetője e szavainak idézetével kezdi: „A szélsőjobboldali mozgalmak mindenhol erősödnek és ennek van oka”. Fodor harmadik mondatában már megemlíti az obligát „populista” szót. /A dögunalmas cikk szerzője egy Rick Lyman nevű ember./


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »