Merkel népszerűsége romokban

40 százalék alá zuhant az Angela Merkel vezette Német Kereszténydemokrata Unió támogatottsága – derült ki az INSA legújabb felméréséből.

Már a saját pártján belül is egyre többen kritizálják Angela Merkelt, számoltunk be róla tegnap, ám most az is kiderült, hogy pártja támogatottsága is csökkent.

Hírdetés

A német kancellár vezette Német Kereszténydemokrata Unió (CDU-CSU) támogatottsága 40 százalék alá zuhant. Jelenleg a választók 38,5 százaléka voksolna a kereszténydemokratákra. Ez 2,5 százalékponttal kevesebb, mint amit szeptember elején mértek.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a szociáldemokraták is vesztettek a népszerűségükből, jelenleg 23, 5 százalék szavazna rájuk. A Zöldek (Grüne) és a Baloldali párt (Die Linke) jelenleg fej-fej mellett 10,5 százalékon áll. A menekültválság az eurószkeptikus Alternatíva Németországnak hozott sikert egyedül, ők most már hat százalékon állnak, így egy mostani választásnál bejutnának a német parlamentbe.

Angela Merkel népszerűsége nem csak párttársai körében, de a válsztók között is rohamosan csökken: A TNS közvélemény-kutató intézet a Der Spiegelnek készített felmérésében kimutatta, hogy a kancellár már csak a negyedik a legnépszerűbb politikusok ranglistáján, a második helyről esett a negyedik helyre. Jelenleg 63 százalék mindazok aránya, akik szerint a jövőben is fontos szerepet kell betöltenie, ami 5 százalékpontos csökkenés a legutóbbi, júniusi felméréshez képest.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »