„Merkel-kormány: cenzúra biztonság helyett”

„Merkel-kormány: cenzúra biztonság helyett”

Nagyon illik a fenti címmel megjelent cikk az azt közlő, valóban jobboldali német portál általános mottójához, amely a Freie Welt név fölött áll a maga harciasságában: „A cenzúra ellen, az internetes szólásszabadságért.”

A szerkesztőség így foglalja össze az írás lényegét:

„A Merkel-kormánynak a cenzúra fontosabb, mint a bűnözés elleni harc. A politikai véleményeket bűncselekménnyé tették, de a bűnözés következmények nélkül marad. Márpedig ez így 2018-ban nem folytatódhat”.

A cikkíró, Sven von Storch, az AfD (Alternatíva Németországért) képviselőházi frakciója ügyvezető igazgatójának, Beatrix von Storchnak a férje. Beatrix volt a német világháló–cenzúra törvény idei első áldozata, akinek twitteres oldalát azért tiltották le, mert merészelte megkérdőjelezni, hogy a kölni rendőrség arabul kommunikál Németországban.

Hírdetés

Sven von Storch már az elején megjegyzi, az év nagyon is úgy indult, hogy látható, a tavalyi problémák az idén is velünk lesznek, és ennek prominens példájaként említi egy „fiatalkorú” afgán által a 15 éves német barátnőjének leszúrását Kandel városában. Majd megemlíti, hogy Németországban szilveszterkor 3200 rendőrnek kellett vigyáznia arra, hogy ne történjen nemi erőszak. Amire mégis csak sor került.

„De ahelyett, hogy a problémákat az okainál vizsgálnák, embereket cenzúráznak és tesznek a szájukra kosarat, amiért az ilyen esetek miatt felháborodnak.”

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/merkel-kormany-cenzura-biztonsag-helyett-2654704/?utm_source=Napi+h%C3%ADrlev%C3%A9l+a+Magyar+Id%C5%91k+kiemelt+h%C3%ADreir%C5%91l&utm_campaign=3b9cc7e42e-hirlevel&utm_medium=email&utm_term=0_4fe27455be-3b9cc7e42e-181179461

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »