Merkel híres szelfipajtásának esze ágában sincs hazatérni, feleségét és öt gyerekét is Németországba vinné

Merkel híres szelfipajtásának esze ágában sincs hazatérni, feleségét és öt gyerekét is Németországba vinné

Továbbra is a berlin-spandaui menekültszálláson él, és alig változott a helyzete annak a férfinak, aki múlt szeptemberben Angela Merkel német kancellárral szelfizett, s a kép bejárta a világsajtót – derüli ki a Ciceró nevű magazinban csütörtökön megjelent interjúból. Merkelért azonban még mindig rajong.

A férfit Sákir Kedidának hívják, Irakból menekült el. A magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet által üldözött jazidi közösséghez tartozik. Otthon földműves volt, most földönfutó. Felesége és öt gyereke várja a családegyesítést, hogy újra együtt lehessenek, immár Németországban.

Hírdetés

Az interjúban Kedida kijelenti: Angela Merkel a jazidik védőszentje, aki új otthont teremtett népének Németországban, nem csak rövid időre, hanem mindörökre. (Ennyit a háború utáni hazatérési szándékukról – a szerk.)

Az cikkből az is kiderül: Kedida a mai napig őrzi telefonján a Merkellel készült szelfit.

Szeptemberben több párt is bírálta a kancellárt a fénykép miatt, mondván: az ilyen képek erősítik a menekültáradatot, amit Merkel azzal utasított vissza, hogy, ha bocsánatot kell kérni azért, ha valaki vészhelyzetben barátságos arcát mutatja, akkor az nem az ő országa.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »