Merkel és migránspolitikája ellen tüntetnek Berlinben – természetesen az antifa csürhe is megjelent

Merkel és migránspolitikája ellen tüntetnek Berlinben – természetesen az antifa csürhe is megjelent

Berlin folyója, a Spree partján gyülekeztek, a német szövetségi, az egyes szövetségi tartományok, lengyel, svájci zászlókat lengetve ezekben a percekben is tüntetnek Angela Merkel migránspolitikája, illetve a valóságot meghamisító, vagy éppen elhallgató „hazug sajtó” (Lügenpresse) ellen. A tiltakozók hatalmas transzparenseken hirdetik, hogy „Egy nép vagyunk”, s a legfontosabb üzenetet: „Merkelnek mennie kell!” (Merkel muss weg!”) A tüntetők időnként ezt az utóbbi jelmondatot skandálják, miközben a háttérből hallatszik a magát antifának nevező, nemzetellenes csürhe szakadatlan füttye.

Hírdetés

Az egy-egy rövid hazafias szónoklat közben a tömeg időnként rázendít a német egyesülés előtti hónapokban megismert, az NDK nagyvárosaiban az ellenállás jelmondatává vált „Mi vagyunk a nép” (Wir sind das Volk) mondásra. A szónokok figyelmeztetnek a migránsáradattal érkező gyilkos terroristákra, a szélsőséges, militáns iszlám előidézte veszélyre. A Spree folyó felől érkező szellő sok W-betűs piros, a Ellenállást (Widerstand) meghirdető zászlót is lenget, s időnként ezt a jelszót is skandálja a tömeg.

Magyar idő szerint néhány perccel 18 óra előtt a „Merkelnek mennie kell” föliratos hatalmas molinóval az élen megindult a tömeg Berlin városközpontja felé. Óriási a rendőri készültség. A tömeg az elindulás után azonnal rázendített a „Hazug sajtó” jelmondatra, ami azért azt is bizonyítja, hogy a német hazafiak – akárcsak a magyarok – a sajtót tekintik az egyik leginkább nemzetellenes tényezőnek.

Aki kíváncsi a berlini tüntetés további alakulására, az helyszíni közvetítés jóvoltából megnézheti. (Egyelőre még nem kapcsolták le a közvetítést átvevő egyik baden-württembergi hazafias portált.)

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »