Merkel és a médiája is gyanúsnak tartja már, hogy a menekültek visszajárnak nyaralni a hátrahagyott háborús pokolba

Merkel és a médiája is gyanúsnak tartja már, hogy a menekültek visszajárnak nyaralni a hátrahagyott háborús pokolba

Már a német média is felfigyelt azokra a bevándorlókra, akik olyan országokba repültek nyaralni, ahonnan elvileg üldöztetés miatt menekültek el Németországba. A Deutsche Welle a német támogatási rendszer arcátlan kihasználásának gyakoriságát és a rajtakapott migránsok büntetéseit vizsgálta meg.

Angela Merkel súlyos következményekkel fenyegette meg azokat a menekülteket, akik arra költötték a német államtól kapott pénzüket, hogy hazautazgassanak szülőföldjükre. A német kancellár a Welt am Sonntag nevű lapnak nyilatkozva azt mondta, hogy ő elfogadhatatlannak tartja ezt, a hazautazás okot szolgáltat a szóban forgó bevándorlók menekültstátuszának felülvizsgálására.

Vizsgálgatnak-vizsgálgatnak, néha még a menekültstátuszt is elveszik

A lap egy augusztus 27-i írásban helyi jelentésekre hagyatkozva megírta, hogy Baden-Wüttenbergben a külügyi intézet összegyűjtötte 100 olyan menekült adatait, akik többször is hazautaztak a szülőföldjükre, de közben ragaszkodtak menekültstátuszukhoz.

A német sajtóban megjelent adatokat egy belügyminisztériumi jelentés alapján készítették, ami még arra is kitért, hogy a migránsok közül ki utazik haza üzleti útra, és ki látogatja meg otthon hagyott családját.

2016-ban a menekültügyi hatóságok 842 iraki betolakodó iratait vizsgálták felül, közülük 26 ember menekültjogát azonnali hatállyal vissza is vonták. Még ugyanabban az évben újra megvizsgálták 782 szíriai kérelmét is, de közülük csak egyetlen személytől tagadták meg a menedékjogot, ezen kívül 41 embertől elvették a menekültstátuszt.

Mindezt a Genfi Egyezmény 73. cikkelye miatt tehették meg, ami a menekültstátusz visszavonását szabályozza. A menedékjogi dokumentumok felülvizsgálata ugyanis annak az országnak a politikai és biztonsági besorolásán múlik, ahonnan a bevándorló állítólag elmenekült.

Valójában sokkal több elesett menekült is hazajár szenvedései helyszínére

Azok a "menekültek", akik szülőföldjükre utaznak haza nyaralni, többnyire Szíriából vagy Irakból "menekültek" Németországba – tudta meg a Welt egy szóvivőtől, aki Wasitival ellentétben azt állította, hogy a jelentésben szereplő számok csak a töredékét jelentik a tényleg otthonaikba utazgató migránsoknak.

A törvény előírja, hogy maga az utazás még nem indokolja a menedékjog megszüntetését, azt viszont eredményezheti, hogy a szóban forgó bevándorló menedékkérelmét felülbírálják. Ez a folyamat azonban nem az egyik napról a másikra történik. A menekültstátusszal rendelkező, de utazni vágyó bevándorlónak először meg kell indokolnia a szülőföldjére tervezett utazását, és számos kérdésre kell válaszolnia. A hivatal ezek alapján eldönti, hogy lezárja az ügyet, avagy visszavonja a személy menedékjogát.

Fellebezve bizonyíthatják, hogy mennyire integrálódtak Germanisztánba

Ha valakitől ilyen módon elveszik a menedékjogot, még mindig van lehetősége fellebbezni a bíróságon. Ilyenkor sokat nyomhat a latban a Németországban töltött idő, és az is, hogy a személy mennyire tudott beilleszkedni a német társadalomba.

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »