Merkel egy gigantikusat hazudott

Angela Merkel német kancellár most már nemcsak küllemében, de szokásaiban és attitűdjeiben is egyre jobban hasonlít Brezsnyevre, átvette a szovjetek legkedvesebb hazudozását, amit Gyurcsány Fletótól is ismerünk, hogy „hazudtunk reggel, éjjel és este”. Ennyire alacsonyra régóta nem süllyedt a német politika, hogy egy nettó hazugsággal etetik az európai közvéleményt – így értékelte Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője azt a merkeli hazugságot, miszerint tizennégy európai uniós ország, köztük Magyarország nyilatkozott a brüsszeli EU-csúcson úgy, hogy kész megállapodást aláírni a német kormánnyal a korábban másutt regisztrált, Németországból kiutasítandó menedékkérők gyorsított visszafogadásáról. A bejelentés egyébként Orbán Viktor miniszterelnök politikai kacsának nevezte.

Huth Gergely óriási győzelemnek értékelte, hogy lekerülhet az Európai Unióban folytatott viták napirendjéről a menekültek tagállamok közötti elosztását szolgáló kötelező kvóták rendszere. Az újságíró szerint Nyugaton felmérték, ha tovább erőltetik a kvótarendszert, akkor a magyarországihoz hasonló népszavazások jöhetnének Ausztriában, vagy Olaszországban.

Ez egy gigantikus győzelem – ezt már Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője jelentette ki, s úgy fogalmazott: a migránskvóta a pokol fenekére került, soha többé nem lehet előhozni ezt a kísérletet, hogy erővel emberek tömegét elhelyeznek bizonyos országokba.

Hírdetés

Meglátása szerint alkotmánysértés, törvénysértés halmozott esete miatt „Merkel is kapott egy kedvezményes beutalót a pokolba”.

Huth Gergely arra figyelmeztetett, a kvótarendszer elbukására újabb őrült és őrült ötletek jönnek elő, ilyen például az Európai Unió határian belül létesített hotspot, ami „szintén egy elmebaj”. Ez is mutatja, a háború még messze nem ért véget, bár Bencsik András szerint egyre inkább elmondható, hogy Európában kezdenek jó irányba menni a dolgok, s örülni kell annak, hogy az Orbán-kormány és Magyarország az üldözött, a tiltott kategóriából egyre inkább a támogatott kategóriába kerül.

A teljes adás IDE KATTINTVA tekinthető meg.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »