Merkel Budapesten – Jobbik: Orbán Viktor újfent másról beszélt, mint amit tett

Bana Tibor, a párt országgyűlési képviselője, a parlament európai ügyek bizottságának alelnöke hétfőn a találkozóra reagálva azt közölte az MTI-vel, hogy Orbán Viktor “a vártnál is kevesebb konkrétumot tartalmazó” sajtótájékoztatóján helyesen állapította meg azt, hogy Európának szüksége van az orosz kereskedelmi kapcsolatokra. Ezzel szemben a kormány nemrégiben ismételten támogatta az Oroszország elleni uniós szankciókat, amivel sok milliárd forint kárt okoz már rövid távon is a magyar gazdaságnak, és csak a háborús hangulatot erősíti a régióban – vélekedett az ellenzéki politikus, aki a Jobbik nevében felszólította a kormányt, hogy azonnal vonja vissza a gazdasági korlátozásokat.
A közlemény az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokra vonatkozóan jelezte: “ha Magyarország önrendelkezési jogát valóban meg szeretnénk őrizni, akkor ki kell jelenteni, hogy hazánkon keresztül senki nem szállíthat amerikai fegyvereket Ukrajnába”.
Bana Tibor a legfontosabb kijelentésként értékelte, hogy Orbán Viktor elkötelezte magát az ukrán-orosz konfliktus békés rendezése és Magyarország semleges állapota mellett. Azt kérte: a Fidesz támogassa a Jobbik vonatkozó, parlament elé terjesztett politikai nyilatkozattervezetét.
(MTI)

Hírdetés


Forrás:szebbjovo.hu
Tovább a cikkre »