Merkel bevallja kolosszális hibáit, és a betolakodók iránti szolidaritásról makog

Az Európai Unió hibákat követett el, de eljött az ideje befejezni a félbemaradt tetteket, amire meg van a megfelelő alap – jelentette ki Angela Merkel német kancellár pénteken az olasz televízió egyes csatornájának nyilatkozva. A fő az, hogy mindezt a szolidaritás jegyében kell megtenni”- sivalkodott a kancellár.

Magyar Menedék - Soros

Hírdetés

A politikus az EU elődszervezeteit megalapító római szerződés aláírásának 60. évfordulója alkalmából az olasz fővárosban tartandó csúcstalálkozóra érkezett. Kifejtette: “Az unió külső határainak megnyitásakor nem gondoltunk a határok megerősítésére. Az egységes uniós valuta bevezetésekor nem voltunk felkészülve egy válságra. Ezt azonban rendbe tesszük a bankszövetség és a stabilizációs mechanizmus segítségével. A fő az, hogy mindezt a szolidaritás jegyében kell megtenni”.

Véleménye szerint Európa képes megtalálni az egységes választ a migrációs válságra akkor, ha mindenki megteszi a magáét, a lehetőségeit figyelembe véve. ”Szavatolnunk kell (az ehhez szükséges feltételeket), hogy az emberek ne meneküljenek el (országaikból), meg kell oldanunk az olyan válságokat, mint a szíriai, és mindezt együttesen tegyük” – mondta.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »