Merkel bepánikolt a hazafiak térnyerésétől

A Bild információi szerint a német kancellár egy új stratégiával küzdene a legnagyobb parlamenten kívüli párttal, az AfD-vel szemben, az új irányt pedig a CDU végrehajtó bizottságának is kiadta Merkel. Az Alternatíva Németországnak az elmúlt hónapokban jelentős számú szavazót tudott elcsábítani a kereszténydemokratáktól, így érthető a kormánypárti aggodalom.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Merkel azonban úgy látja, hogy az eddigi frontális támadás nem vezetett eredményre – sőt, ellenkező hatást ért el, ezért a CDU-nak abba kell hagynia az AfD nyílt támadását, ha vissza akarja szerezni az elpártolt konzervatív szavazókat.

Az AfD a migrációs nyomás csökkenését követően az iszlám vallás németországi térnyerésének kérdését tűzte napirendre. A párt hétvégén elfogadott programja többek között megtiltaná a minaretek építését, valamint a muzulmán nők arcát elfedő viseletet.

Az Alternatíva Németországnak társelnöke, Jörg Meuthen pártját modern konzervatív, szabadságelvű és hazafias politikai erőként határozta meg, ezt a CDU főtitkára, Peter Tauber pár napja még határozottan bírálta: nem konzervatív, nem hazafias, nem liberális, hanem mindenekelőtt reakciós és tekintélyelvű.”

(Bild)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »