Merkel a magyaroknak: Az EU-pénz a „befogadás” függvénye

A menekültválság kezeléséhez és a menedékkérők befogadásához kötné Angela Merkel német kancellár az európai uniós támogatásokat egy a Financial Times által megszerzett tervezet szerint. Brüsszelben pénteken kezdődnek az egyeztetések az EU következő költségvetéséről, amelyen Merkel is részt vesz. A kancellár új közös európai megoldást szeretne menekültügyben.

Merkel azt szeretné elérni az új uniós költségvetésben, hogy a jövőben a migrációs válság kezelésében való részvételhez és a “menekültek” befogadásához kössék a pénzügyi támogatásokat. Vagyis a kiszivárgott információk szerint csak az kaphatna pénzt az uniótól, aki együttműködik a menedékkérők elosztásában.

A Financial Times elemzője azt írja, ez a lépés újabb jele annak, hogy Németország az unió egyik legnagyobb befizető országaként nem akarja tovább tolerálni azokat az tagállamokat, amelyek “kivonják magukat a közös teherviselés alól”, miközben “nagy haszonélvezői” a pénzügyi forrásoknak. A brit napilap itt Lengyelországot és Magyarországot név szerint is megemlíti.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »