Merkel a bevándorlók oldalára állt: az ország elszínesítését ellenzők 'kiírják magukat a németek értékközösségéből'

Merkel a bevándorlók oldalára állt: az ország elszínesítését ellenzők 'kiírják magukat a németek értékközösségéből'

Angela Merkel német kancellár hétfőn elítélte a Szászország tartománybeli Heidenauban a hét végén megvalósult bevándorlóellenes fellépést.

Steffen Seibert német kormányszóvivő berlini tájékoztatóján közölte, hogy a kancellár szerint "visszataszító a szélsőjobboldaliak és neonácik" gyűlölködése, és "szégyenletes, ahogy polgárok, még gyerekes családok is" nyíltan támogatják őket.

"Mindazok, akik úgy cselekednek, mint a heidenaui gyűlölködők, kiírják magukat a németek értékközösségéből" – mondta a szóvivő.

"Németország nem engedi, hogy gyűlölettől fröcsögő rigmusokkal fogadják vagy ordibáló részegek fenyegessék a menekülteket, akiknek nehéz élethelyzetéről mindenkinek el kellene gondolkodnia" – tette hozzá Steffen Seibert.

Mint hírül adtuk, a Drezda mellett fekvő Heidenauban 600 menedékkérőnek rendeznek be szállást egy üresen álló barkácsáruházban, és az intézmény megnyitása ellen tüntető csoportok péntek és szombat éjjel is összecsaptak a rohamrendőrökkel. Több mint 30 rendőr megsebesült.

Sigmar Gabriel alkancellár, az Angela Merkel vezette konzervatívokkal kormányzó szociáldemokrata párt (SPD) elnöke hétfőn a helyszínen tett látogatásakor újságíróknak azt mondta, hogy a jogállam minden eszközével fel kell lépni a rendőrökre rárontó, menekülteket fenyegető emberek ellen. "Nálunk ezeket csőcseléknek nevezik" – mondta az alkancellár. Hozzátette, hogy az egész társadalomnak van dolga az ügyben, mert a szélsőjobboldaliak az "igazi Németország" képviselőinek tartják magukat.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »