Merényletkísérlet Kiskunhalason: kalasnyikovval a vezető ügyész ellen

Merényletkísérlet Kiskunhalason: kalasnyikovval a vezető ügyész ellen

A beszámolók szerint kalasnyikovval lövöldözött egy férfi szerda délelőtt fél tíz után a kiskunhalasi ügyészség épületében. Állítólag az egyik ügyésszel akart végezni, aki az ügyében kedvezőtlen vádiratot készített. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője megerősítette, hogy lövöldözés történt, a támadót lefegyverezték, és úgy tudni, senki sem sérült meg.

A kiskunhalasi Halas Média azt írja saját információira hivatkozva, hogy a jánoshalmi férfi a vezető ügyésszel akart végezni.

Ugyancsak a Halas Média oldala szerint a Kiskunhalasi Járásbíróság épületében dördültek el a lövések, az MTI jelentésében a Kiskunhalasi Járási Ügyészséget említik a helyszínként, de úgy tudni, a két szervezet ugyanabban az épületben működik.

A helyi értesülések szerint a férfi hosszú ideje fenyegette, zaklatta az ügyészt a Facebookon, szerda reggel pedig a járásbíróság épületének beléptető kapujánál várta. Amikor meglátta, előrántotta a gépfegyvert, és 4-5 lövést adott le a vezető ügyészre, de egyik golyó sem találta el. Úgy tudni, hogy a biztonsági őr fegyverezte le végül a támadót, aki a helyszínen elfogtak.

Hírdetés

Egy másik verzió szerint a támadó géppisztollyal lépett az épületbe, a főügyész irodájába azonban nem jutott fel, mert biztonságiaknak sikerült megfékezniük, de közben 4-5 lövést is leadott, és végül egy rendőr bilincselte meg a támadót, aki elájult, ezért mentőt is hívtak.

A megtámadott vezető ügyész azt mondta: úgy érzi, ma újjászületett. A helyszín tele van rendőrautókkal, egyenruhásokkal, többen közülük golyóálló mellényt viselnek – derül ki a beszámolókból.

A HalasInfo.hu szerint a támadó többször is korrupcióval és az ügye eltussolásával vádolta a vezető ügyészt a Facebookon. Az egyik bejegyzésében azt írta, hogy az ő büntetőügyében tartott tárgyaláson felvételt készített, és a hanganyag nem egyezett azzal a jegyzőkönyvvel, amit később kézhez kapott. Emiatt feljelentést tett, de szerinte a nyomozást eltussolták.

(Halas Média – Halasinfó – HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »