Merényletek Párizsban – Vona Gábor: ha Európa nem reagál, még szörnyűbb tragédiák várnak rá

A pártelnök a Gondolatok a merénylet másnapján: Vigyázó szemetek Párizsra vessétek! című írásában öt pontban sorolta fel gondolatait, bevallottan azért, hogy a szerinte szükséges és konstruktív társadalmi vitát kiprovokálja.
Vona Gábor hangsúlyozta, hogy a terrorizmus és a migráció között van kapcsolat, a bevándorlás növeli a terrorveszélyt és Magyarország sem kvóta, sem visszatoloncolás útján nem fogadhat be migránsokat.
“A bevándorlók nem terroristák, de jól látható a folyamat, ahogy Európába érkezve rádöbbennek, hogy itt sem fenékig tejfel az élet, majd emiatt frusztrált közösségekké válnak, akik között a terrorsejtek könnyen megtalálják a maguk utánpótlását” – fogalmazott a politikus.
Hozzátette, hogy a kvóták elleni aláírásgyűjtés helyett az alaptörvényt kell módosítani sürgősen, hogy minderről ügydöntő népszavazást lehessen tartani.
Szerinte a párizsi tragédiáért közvetett felelősséget viselnek azok a politikai erők, amelyek “Európára erőltették és akarják erőltetni” a migrációt. Úgy vélte, a “migránsbarát politika” ideje mind Európában, mind Magyarországon lejárt.
Vona Gábor megjegyezte, hogy Magyarország nem tartozik ugyan a fő célpontok közé, de fel kell készülnie a terrorizmus ellen.
Írt arról is, hogy szerinte a kelet-európai országoknak szorosabbra kell fonniuk az együttműködést gazdasági, politikai és minden más tekintetben.
“Fel kell készülnünk arra, hogy a nyugati országok tartós válsága esetén a jövőben a régiónak a saját lábára kell állnia és a saját útját kell majd járnia” – fogalmazott.
(MTI)

Hírdetés


Forrás:szebbjovo.hu
Tovább a cikkre »