Meredeken emelkedik a rendőrnők ellen elkövetett erőszakos támadások száma a színesedő Szászországban

Meredeken emelkedik a rendőrnők ellen elkövetett erőszakos támadások száma a színesedő Szászországban

Fenyegetés, testi sértés, ellenállás. Szászországban az elmúlt 10 évben jelentősen megszaporodtak a rendőrök, főleg a rendőrnők ellen az ellenőrzések, intézkedések közben elkövetett bűncselekmények.

A Belügyminisztérium szerint 2011 és 2020 között mintegy harmadával nőtt a rendőrök elleni erőszakos esetek száma, az érintett rendőrök száma pedig 55,1 százalékkal növekedett, a németországi Szászországban – írja a Welt.

A statisztikák szerint 2011-ben 1141 rendőrt ért támadás, 2020-ban 1500-at, az érintettek száma pedig 1998-ról 3099-re nőtt ugyanebben az időszakban.

Nagy arányban támadtak meg egyenruhás nőket, az elkövetők többsége felnőttkorú férfi. Származásukról természetesen semmilyen adatot nem osztottak meg, de alapos okkal feltételezhető, hogy nem az LMBTQ-lobbi által egyre inkább „érzékenyített” őshonos német fiatalok vadultak meg ennyire a 2010-es években, miközben 2 millió közel-keleti áramlott be az NSZK-ba csak az elmúlt évtizedben.

Hírdetés

2020-ban az esetek 89,9 százaléka a rendőri intézkedések közben történt: letartóztatás, személyazonosság ellenőrzés közben, míg az esetek csupán 4,5 százaléka volt köthető demonstrációkhoz, összejövetelekhez. A futball mérkőzések során elkövetett atrocitások gyakorisága a koronavírus miatti korlátozások miatt 1 százalékra esett.

Nemcsak az intézkedő rendőröket érik atrocitások, a börtönökben folyamatosan növekszik a fogvatartottak által a személyzet ellen elkövetett támadások száma, ahol köztudomásúlag az őshonos náció tagjai vannak kisebbségben.

Az ügyészség 2010 óta 7435 gyanúsított ellen indított nyomozást rendészeti tisztviselők, vagy velük egyenértékű személyek elleni ellenállás vagy bántalmazás miatt.

A V4NA hozzáteszi: az igazságszolgáltatás területén 2019-ben összesen 15, 2020-ban tizenegy alkalommal ért atrocitás bírókat, igazságügyi tisztviselőket is.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »