Mentőautót is lebombáztak erkölcsösék – „terrorista” gyerekeket és sebesülteket is szállított (18+)

Mentőautót is lebombáztak erkölcsösék – „terrorista” gyerekeket és sebesülteket is szállított (18+)

Izraeli találat ért egy mentőautót Gáza városában pénteken, többen életüket vesztették a csapásban.

#BREAKING| #Israel‘s airstrikes target an ambulance that was carrying injured civilians toward the Rafah border crossing. #Gaza pic.twitter.com/RUA50MORYM

— Quds News Network (@QudsNen) November 3, 2023

Az izraeli hadsereg arra hivatkozott, hogy a mentőautó "szélsőségeseket szállított", míg Asraf al-Kidra, a gázai egészségügyi hatóságok szóvivője szerint sebesülteket evakuált a Gázai övezet északi részéből délre.

"The evidence that we’re getting from the Red Cross does seem to contradict that."

CNN, on #Israel‘s military claims that they bombed an ambulance convoy because Hamas was using the ambulances.#Gaza pic.twitter.com/OvAJi7gdFI

— Quds News Network (@QudsNen) November 3, 2023

Kidra elmondta, hogy a mentőautó egy konvoj részét képezte, amely elhagyta az as-Sifra kórházat. Az áldozatok számának pontosítása nélkül hozzátette, hogy sok halott és sebesült van.

A szóvivő szerint több helyen is támadás érte a konvojt, ideértve az as-Sifra kórház kapuját és a nagyjából egy kilométerre lévő Anszár teret.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy "a Hamász egyik terrorista sejtje által használt mentőautót azonosítottak, majd csapást mértek rá a hadműveleti övezetben". A hadsereg azzal vádolta a palesztin szervezetet, hogy harcosait és fegyvereit szállítja mentőautókban.

Íme a terroristák:

WARNING GRAPHIC 18+
Baru saja terjadi pemboman terhadap konvoy ambulance di depan Rumah Sakit Asy Syifa Gaza, Palestina oleh Zionis Israel. https://t.co/dYrR3Dp5Wx

— Azzam Mujahid Izzulhaq (@AzzamIzzulhaq) November 3, 2023

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója mikroblogján arról írt, hogy teljesen megdöbbentették a mentőautókat ért támadásokról szóló jelentések. Leszögezte, hogy a pácienseket, egészségügyi dolgozókat és a kórházakat óvni kell.

🇮🇱🇵🇸 FLASH – L’armée israélienne confirme avoir ciblé une ambulance, qui était selon elle "utilisée" par le Hamas. (AFP) #Gaza pic.twitter.com/HheoiRRgPw

Hírdetés

— Mediavenir (@Mediavenir) November 3, 2023

Kidra korábban arról számolt be, hogy a súlyos sebesülteket mentőkkel fogják a palesztin terület déli részébe, onnan pedig Egyiptomba szállítani kezelésre.

Izrael azt állítja, hogy a Hamász parancsnoki állásokat és alagútbejáratokat alakított ki az as-Sifra kórház területén. A Hamász és a kórház vezetése ugyanakkor cáfolta, hogy a fegyveresek az egészségügyi intézmény területét bázisként használnák.

Frissítés: Az ENSZ-főtitkár is elítélte a zsidó terrort

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója után az ENSZ-főtitkár is elítélte, hogy egy mentőautót ért izraeli találat pénteken Gázában, és ennek a gázai egészségügyi hatóságok közlése szerint 15 halálos áldozata van.

Az izraeli hadsereg azzal érvelt, hogy a mentőautó szélsőségeseket szállított, míg a gázai egészségügyi hatóságok szóvivője szerint az autó – pontosabban az öttagú konvoj, amelynek az része volt – sebesülteket evakuált a Gázai övezet északi részéből délre. Ez utóbbit erősítette meg a vöröskereszt is.

Az övezetet uraló Hamász palesztin iszlamista szervezet szintén tagadta, hogy fegyveresei utaztak volna a mentőautóban, mint ahogy Izrael állítja.

A légicsapás csupán néhány méterre a gázai as-Sifa kórház bejáratától érte az autót. Izrael szerint a Hamász parancsnoki hadállásokat és alagútbejáratokat alakított ki a kórház területén.

Ugyanennek a mentőautó-konvojnak egy másik tagját is találat érte körülbelül egy kilométerre a kórháztól, és ennek következtében több utasa megsebesült – közölte a vöröskereszt.

A gázai egészségügyi hatóságok szerint a mentőautókat ért pénteki légicsapásoknak hatvan sebesült áldozata van

"A kórház előtti utcán szanaszét heverő holttestekről készült képek szívszaggatók" – jelentette ki António Guterres ENSZ-főtitkár közleményében.

A Hamász szombat reggeli közlése szerint az éjszaka légitámadás ért egy iskolaépületből átalakított óvóhelyet az övezet északi részén, és ott húsz ember meghalt, több tucatnyi pedig megsebesült.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »