Ment volna az ukrán lány a kuplerájba…

Egy 5 fős társaság egy 5 éves kislányt akart Magyarországra csempészni. A busz sofőrje a kislány édesapjának adta ki magát. Néhány nappal korábban az ukrán-szlovák ellenőrző ponton egy 18 éves lánnyal akart átgyalogolni két férfi. Kiderült, hogy a fiatalt akarta ellenére vitték magukkal

Egy kisbuszban öten utaztak Ukrajnából Magyarország felé. Amikor a határhoz értek, a magyar határőrök átvizsgálták az autót, és egy 5 éves kislányt találtak egy takaró alá bujtatva.

A kislánynak volt ugyan biometrikus útlevele, de azt az ellenőrzésen nem mutatták fel a határőröknek- írja a Kárpátinfo.net. A kislány neve sem egyezett a sofőr nevével, aki az apjának adta ki magát. A férfinál nem volt olyan irat, amely a gyerek külföldre szállítását engedélyezte volna, sőt, egyáltalán nem voltak nála iratok, ezért eljárás indult ellene és az autó többi utasa ellen is, embercsempészet miatt.

Hírdetés

Egy fiatal lányt kényszerítettek

Április 30-án egy 18 éves ukrán lányt az akarata ellenére csempésztek volna át a kisszelmenci ukrán – szlovák ellenőrzőponton gyalog. A lányt két férfi kísérte, akik meglehetősen agresszívan viselkedtek, miközben a lány ijedtnek látszott. Az ellenőröknek feltűnt a furcsa hármas, ezért megállították őket. A kísérők az ellenőrökkel is agresszíven viselkedtek, gyors okmányellenőrzést követeltek. A rendőrök sem őket, sem a lányt nem engedték el. A fiatalt behívták egy irodába, ahol elbeszélgettek vele.

Kiderült, a 18 éves ungvári lány nem ismerte a férfiakat és azt sem tudta hova mennek, csak annyit mondott, hogy munkát ígértek neki.

Az ügyben nyomozás indult.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »