Menóra tetején, lemeztelenített mellekkel tiltakozott egy fiatal izraeli nő a korrupció és az elszegényedés ellen

Menóra tetején, lemeztelenített mellekkel tiltakozott egy fiatal izraeli nő a korrupció és az elszegényedés ellen

Jeruzsálemben tegnap délutántól az éjszakai órákba nyúló tüntetések voltak a kormány gazdaságpolitikája, az egész országot behálózó, főleg a politikai hatalom berkeiben elharapózó korrupció, valamint személyesen Binjámin Netanjáhu kormányfő ellen. A leglátványosabb megmozdulásra a jeruzsálemi parlament épülete előtt került sor, amelynek során egy fiatal nő egy nagyméretű menórára fölkapaszkodva, a melleit lemeztelenítve tiltakozott a korrupció és a társadalom elszegényedése ellen – írja a Válláh!Hádás hírportál.

Járiv Levin, az izraeli parlament, a Kneszet házelnöke Twitter-oldalán még tegnap este reagált a topless-jelenetre: „Ami történt, az gyalázat. Támogatom mindenki jogát ahhoz, hogy tüntessen, tiltakozzon, de különbséget kell tenni a legitim tiltakozás és az állami jelképek meggyalázása között. A világon egyetlen ország sem engedi meg azt, hogy meggyalázzák az állami jelképeit”, vélekedett az izraeli házelnök, aki azt is nyilatkozta, hogy az állami jelképet meggyalázó nőt mielőbb bíróság elé kell állítani.

A Kneszettel szemben a tüntetők eszkábálta nagyméretű menórára fölmászott fiatal, szociális munkásnak tanuló nő a melleit kitakarva a Tisztelt Ház felé fordulva tiltakozott a koronavírus-járvány előidézte elszegényedés, illetve az erre adott, elégtelennek bizonyult kormányzati mentőlépések, illetve személyesen a köztörvényes bűncselekmények elkövetésével megvádolt Netanjáhu ellen. A magát félig lemeztelenítő nő ma reggel nyilatkozott a 103FM Rádiónak, s a többi között ezt mondta: „Nem a női test a gyalázatos, hanem az, hogy Izraelben köztörvényes bűncselekményekkel megvádolt személy miniszterelnök lehet.”

Hírdetés

Binjámin Netanjáhu Balfour utcai miniszterelnöki rezidenciájától a Kneszet elé vonult tüntetők a héber mellett arab nyelvű transzparenseken is tiltakoztak a munkahelyek elvesztése, a kormányzati korrupció és a megszállt Ciszjordánia egyes részeinek bekebelezése ellen. A tüntetők elégedetlensége leginkább a Netanjáhu-kormánynak a koronavírus-járvány előidézte gazdasági válságra adott nem megfelelő válaszaira irányult.

Binjámin Netanjáhu miniszterelnök Balfour utcai otthonának lakói persze a válság ellenére sem nélkülöznek… A tüntetők egyik nagyméretű transzparensén ezért nem kevés szarkazmussal megjelenítették az utcán kolduló Bibit, a nejét, Szárát, és botrányhős kisfiukat, a tel-avivi bárok kurvapecérét, Jáirt. A földön kuporgó, koldusbotra jutott Netanjáhu család elé ki van téve a fölirat: „A fizetésünk nem tart ki a hónap végéig”.

A Kneszet előtti tegnap esti tüntetést a rendőrség végül vízágyúk bevetésével oszlatta föl, s a beszámolók szerint 34 tiltakozót előállítottak.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »