Mennyivel tartozunk? Avagy ki tartozik kinek és miért?

A COP27 nevű dőzsölés, bulizás, és extra CO2-kibocsátás az idén egy téma körül forgott:

ti, fehér emberek tettétek tönkre a Föld klímáját, miattatok szenvednek a többségében színes emberek (people of color) által lakott országok.

Persze a gépezet finomabban fogalmaz. Nem fehér emberekről beszél, de ha figyelmesebben olvassa az ember a híreket, rögtön rájön, hogy a lényeg, hogy a fehérek fizessenek. Ugyanis hiába Kína a világ egyik legerősebb gazdasága, hiába gigantikusak a kínai CO2-kibocsátások, akár összességükben, akár egy főre vetítve, eszük ágában sincs ezért fizetni másoknak. Az olajdollárokban dúskáló arab országokat vagy Dél-Koreát úgyszintén nem említi meg senki, ha klímajóvátételről van szó, nyilván az érintett országok is csúnyán néznének bárkire, aki csak szóba hozná a kérdést. A COP27 gépezetnek ugyancsak nincs esze ágában ezt tematizálni, erre rámutatni, egyedül a fehér emberekben kíván bűntudatot ébreszteni, ami a jövőbeni kártérítéseket hivatott megalapozni.

Hírdetés

Adósai vagyunk-e tehát mi, a többségében fehér emberek által lakott országok a többségében színesek által lakott országoknak? Miért?
Kinek áll érdekében a megosztás, a világ népeinek egymás ellen hergelése? Az ún. fejlett nyugati államok között egy sincs, amelynek ne lenne – folyamatosan növekvő – államadóssága. Kinek áll érdekében az eddig is reménytelen eladósodás további fokozása? Tulajdonképpen ki az az Ursula von der Leyen, ki az az Ürge-Vorsatz Diána, hogy a magyar parlament illetékességébe durván belenyúlva ígérvényt írjanak alá a magyar költségvetés terhére?

Megfelelnek ezek az állítások a tényeknek? Jogosak tehát a vádak? Jogosak a követelések? Lehet egy kalap alá venni a monarchiában agrártermelésre kárhoztatott Magyarországot egy német, egy francia ipari termeléssel? Lehet egy kalap alá venni az ipari fejlődésben jócskán lemaradt volt szocialista országokat Nyugat-Európával?

Erre keresi a választ a Klímarealista, itt olvasható a folytatás.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »