Mennyire emberi!

Mennyire emberi!

Késett a pozsonyi várban a kormánykoalíciós szerződés aláírásának aktusa! Matovič Igor, az új kormányfő, saját bevallása szerint, elaludt. Kollár Boris, Sulík Richard, és Remišová Veronika nem sértődött meg emiatt, türelmesen vártak rá.

Pontosan 11 órakor kellett volna aláírni a koalíciós szerződést, de Matovič aluszékonysága miatt erre csak közvetlenül dél előtt került sor.

Matovič kezdő miniszterelnökként sem hazudtolta meg magát! A zabolátlan pártelnökből és a parlamenti képviselők fenegyerekéből az első jelek szerint öntörvényű kormányfő lesz.

Hírdetés

De legalább nem kertel, őszintén bevallja: elaludtam, ennyi! Másokkal is elő szokott fordulni. Érthető és nagyon emberi dolog! Az utolsó napok (hetek, hónapok) elég fárasztóak voltak. A hosszú kampányt bonyolult koalíciós tárgyalások sorozata követte, számtalan izgalom, kétség, feladat, éjt nappallá tehetett a nemzet Igorja, nem csoda, hogy a cél előtt kicsit bealudt!  Nem ébresztette sem az asszony, sem a vekker!

Viszont az is biztos, Matovič nagyon jó alvó lehet! Egy nagyszombati panelházból 2018-ban egy szépen átalakított, nagy családi házba költözött a család, ahol valószínűleg nagy a nyugalom, a madárfüttyön kívül nincsenek más alvásgátló tényezők. Eddigi életének legnagyobb napján is aludt, mint a mormota! El lehet képzelni az izgalmakat, Sulíkék a telefonokon és az ablakokban lógtak, lesték, merre jár a főnök! Pedig egy randiról a férfinek nem illik elkésnie! Igorunk ezt is megtette.

Mindez intő jel saját magára és a jövőre nézve egyaránt! Nem lesz majd szabad kormányfői találkozókat szervezni a hajnali órákra, 12 óra elé. Nehogy megvárakoztassa esetleg Putyint, vagy ne adj isten egy másik hölgyet, Merkel asszonyt!

Bízzunk abban, hogy a kormányfő elalvása ellenére a mostani kormánykoalícióban az eddiginél nagyobb lesz az összhang, a rend és fegyelem, hiszen van közöttük egy nő is, a Kiska helyére beugró Remiašová. Vele ráadásul volt közös pártélete is Matovičnak, akárcsak Sulíkkal is, valamikor a SaS-ban. Hárman együtt csak elbírnak a Kollár Borisszal!


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »