Mennie kell a „majmocskának”

Mennie kell a „majmocskának”

Ma délelőtt Zuzana Čaputová államfő is megszólal a belpolitikai fejlemények és Marián Kočner kiszivárgott üzenetváltásai kapcsán, Igor Matovič pedig egész nap tüntetni akar az igazságügyi minisztérium előtt.

Igor Matovič, az ellenzéki OĽaNO elnöke tegnap felszólította Peter Pellegrini miniszterelnököt, hogy azonnal váltsa le Monika Jankovská smeres igazságügyi államtitkárt, aki feltételezhetően kapcsolatban állt Marián Kočnerrel. „Jankovská azt állította, nem ismeri Kočnert, ezzel szemben feltehetően több mint ezer üzenetet váltottak“ – mondta Matovič. Szerinte ez elég bizonyíték arra, hogy a Smernek köze volt Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolásához.

Hírdetés

Kočner kiszivárgott üzeneteiből kiderült, hogy minisztériumi majmocskának hívta Jankovskát, aki mindent elintéz neki. Múlt héten a nyomozók lefoglalták Jankovská és több járási és kerületi bíró mobiltelefonját, a nyomozás érdekeire hivatkozva a részletekről nem nyilatkoznak. Matovič tegnap azt mondta: Jankovská merényletet követett el az igazságszolgáltatás ellen, és Pellegrini, valamint Gál Gábor (Híd) igazságügyi miniszter „bűnrészes”.

Pellegrini és Gál is azt válaszolta Matovičnak, amint konkrét bizonyíték lesz az államtitkár ellen, azonnal menesztik, de meg kell várni a nyomozás eredményét. Viszont addig is Matovič jó példával járhatna elöl és örökre kivonulhatna a politikából, mivel róla már korábban kiderült, hogy többször találkozott Kočnerrel.

Gál Gábor hozzáfűzte, annak ellenére, hogy Jankovskát a Smer jelölte, ha le kell őt váltani, ő maga is megfontolja, hogy maradjon-e az igazságügyi miniszter posztján.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »