Menetrend szerinti busszal üldözték a tolvajt Hevesben

Menetrend szerinti busszal üldözték a tolvajt Hevesben

Sikeresen állította végül bíróság elé a Hevesi Járási Ügyészség azt a vádlottat, akit egy korábbi áldozata úgy helyben hagyott, hogy nem sokkal a tárgyalás előtt engedték csak ki a kórház sürgősségi osztályáról – közölte a Heves Megyei Főügyészség.

A 22 éves átányi illetőségű férfi az elmúlt időszakban több vagyon elleni bűncselekményt iselkövetett a Heveshez közeli községben, melyek miatt legutóbb a járásbíróság 2018decemberében szabott ki felfüggesztett fogházbüntetést vele szemben, de az elítélt eztkövetően sem hagyott fel a lopással.

A főügyészség közleménye szerint 2019. április 23-án a terhelt autóbusszal utazott haza a lakóhelyére, ahová a délelőtti órákban érkezett meg. Amikor a busz megállt a faluban, a férfi leszállt, és

a gyanútlan sofőr segítségét kérve a jármű csomagteréből magához vett egy idegen bőröndöt, mellyel hazaindult.

A busz már továbbhaladt, amikor a vezető a biztonság kedvéért megkérdezte az utasoktól, hogy nem az egyiküké volt-e a jellegzetes, kék színű poggyász. Mikor kiderült, hogy a valódi tulajdonos fent ül a buszon, a sofőr kérdezősködni kezdett a helybeliektől a tolvaj lakóhelye felől, majd

Hírdetés

a menetrend szerinti járattal a megjelölt címre hajtott és megállt a ház előtt, ahová azután több utas kíséretében bement.

Mivel addigra az elkövető is hazaért, közös erővel sikerült tőle visszaszerezni a bőröndöt és a benne lévő ruhákat, de több értékes holminak időközben már lába kélt.

A járási ügyészség ezen cselekmény kapcsán lopás vétsége miatt kívánta bíróság elé állítani az elkövetőt, aki azonban nem sokkal a kitűzött tárgyalás időpontja előtt Heves belvárosában véletlenül szembe találkozott a korábbi lopásainak egyik sértettjével, aki felismerte a lábán azt a sportcipőt, melyet a vádlott tőle lopott el.

A sértett ettől oly mértékben indulatba jött, hogy az utcán nekitámadt a férfinak, aminek eredményeként a terhelt agyrázkódással kórházba került. A cipőlopás elkövetőjét a sürgősségi osztályon több napig ápolták, mialatt bántalmazója ellen garázdaság vétsége miatt indult büntető eljárás.

A vádlott felépülését követően végül a napokban került sor, hogy a korábban tervezettnek megfelelően bíróság elé állítsák, melynek során a terheltet a járásbíróság – a Hevesi Járási Ügyészség indítványára – egy év fogházra ítélte a bőröndlopás miatt, egyben elrendelte a 2018 decemberében kiszabott szabadságvesztés végrehajtását is. A cipőlopás kapcsán a büntetőeljárás még folyamatban van.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »