Menesztették a Lecce edzőjét, miután lefejelte az ellenfél játékosát

Menesztették a Lecce edzőjét, miután lefejelte az ellenfél játékosát

Roberto D’Aversától azután búcsúzott a klub, hogy vasárnap fejessel illette a Hellas Verona egyik játékosát az olasz labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában.

A vendég veronaiak 1-0-s sikerét hozó bajnoki lefújása után a Lecce védője, Marin Pongracic, illetve a rivális csatára, Thomas Henry szóváltásba keveredett. Feléjük közelített a hazaiak 48 esztendős trénere, majd fejelő mozdulatot tett Henry felé, aki összeesett, épp az egyik partjelző orra előtt. Később az edző a közösségi oldalán elnézést kért tettéért.

„A Lecce-Verona találkozó végét követő történések miatt a Lecce bejelenti, hogy felmenti Roberto D’Aversa vezetőedzőt kötelességei elvégzése alól”

– áll a klub hétfői közleményében.

Hírdetés

D’Aversa korábban volt a Parma és a Sampdoria edzője is, június óta irányította a Leccét, amely 15. helyen áll a Serie A-ban, egy ponttal a kieső zóna előtt, és az utóbbi öt fordulóban nyeretlen maradt a pontvadászatban.

?? Serie A side Lecce have decided to sack the manager Roberto d’Aversa after he headbutted Verona striker Thomas Henry yesterday. pic.twitter.com/ipAzOcbYbq

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) March 11, 2024


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »