Menekültügyben ez a dolgok legfontosabbika! A menekültekről gondoskodjanak a franciák, angolok, amerikaiak

Ibrahim Maiga

A Felvidéken élő, az afrikai Maliból származó ismert énekes és színész, Ibrahim Maiga a čas.sk által feltett kérdésre, hogy mit gondol a menekültekkel kapcsolatos szituációról, ezt válaszolta:

–Akik elmentek az ő országaikba, és ott úgy tönkretették a környezetet, hogy most nincs élelmük és nem tudnak ott létezni, háború van és éhezés, azok, akik ezt okozták, akik elrabolták a természeti kincseiket, úgy a kőolajat, mint az aranyat, azok most gondoskodjanak róluk. Amikor megtámadták Líbiát, mennyi kőolajat adtak akkor Szlovákiának? Mit kapott akkor Szlovákia?

Vagyis azt mondod, nem beengedni?

–Azt mondom, a menekültekről gondoskodjanak a franciák, angolok, amerikaiak, és ne terheljenek más államokat, akiknek Afrika kirablásához nincs semmilyen közük. A szlovákok semmi ilyesmit nem csináltak, nem írták alá. Természetesen mi itt emberségesek vagyunk, és szívesen segítenénk, de ahhoz meg kellene lenniük az anyagi feltételeknek. Szlovákia segíthet, de nem egy akkora néptömegnek, amekkorát rá akarnak kényszeríteni.

Hírdetés

De mit tennél, ha a családod lenne ott bajban ,és nem engednék őket ide? – próbálkozott a szerkesztőnő egy szuggesztív kérdéssel megváltoztatni Ibrahim Majga álláspontját.

–Akkor visszamennék hozzájuk, ha együtt kell meghalnunk, haljunk meg együtt! – fejezte be választ Ibrahim Maiga a teljesen leforrázott szerkesztőnőnek, kimondva ezzel azt, amit Szlovákiában az emberek többsége gondol.

Több olyan ember, akiket Ibrahim Maiga a világ természeti kincseinek kirablóiként, és a háborúk előidézőiként jelölt meg, részt vettek azon a Globsec 2015 elnevezésű konferencián Pozsonyban, melynek a média nagy figyelmet szentelt és melyről csaknem kizárólag pozitív hangnemben nyilatkozott. Annak a csaknem 8000 embernek a tiltakozó menetét, akik elutasítják az ő felelőtlen politikájuk következményeinek a viselését, a média fasisztáknak bélyegezte.

A V4–ek képviselői, akik szintén részt vettek a Globsec 2015 konferencián, egyértelműen kifejezték egyet nem értésüket e kvótákkal. Elutasító álláspontot képviselt a szlovák kormányfő, Robert Fico, Magyarország kormányfője, Orbán Viktor és a lengyel kormány védelmi miniszter, Tomasz Siemoniak.

A szélsőséges (extrémista) liberális média a politikusok és a közvélemény álláspontja ellenére, nagy zajt keltve kampányt szervez a menekültek befogadása mellett.

cas.sk/Felvidék.ma


Forrás:patriotaeuropa.hu
Tovább a cikkre »