Menekülteket zsúfolnának össze hajléktalanokkal Pesterzsébeten!

Menekülteket zsúfolnának össze hajléktalanokkal Pesterzsébeten!

A 110 fős pesterzsébeti Baross utcai hajléktalanszállót további 80 férőhellyel kívánják bővíteni, a XIII. kerületi Lőportár utcai menekülteknek otthont adó átmeneti szállásról költöztetnének ide embereket – írja Facebook-oldalán Bencsik János, a Kispestet és Pesterzsébetet magába foglaló, budapesti 16. választókerület jobbikos képviselőjelöltje. Mint írja, még karácsony előtt kereste meg őt egy ott élő hölgy a fenti információval. Bencsik utánajárt az ügynek, mindkét intézmény vezetőjét levélben kereste meg, ám választ még nem kapott – így természetesen cáfolatot sem.

A férőhelybővítés során az eddigi kétágyas, 17 négyzetméteres szobák háromágyasak lennének. Ez oly mérték zsúfoltságot eredményezne, mely alig haladja meg a börtönökre vagy állattartásra előírt uniós minimum értéket.

További gondot okoz, hogy a családokat szét kellene választani, mert nagycsaládok elszállásolására alkalmatlan a hely. Valamint az ott lakók sok esetben már élettársak, összeszokott párok, akik mellé egy harmadik személyt beköltöztetni feszültségeket szülne.

Ha az összeköltözés nem megvalósítható, fel kell bontani az ott lakók szerződését, és több tucat ember kerülhet egyik napról a másikra utcára

Hírdetés

– hívja fel a figyelmet az egyik legnagyobb szociális veszélyre a jobbikos politikus.

Bencsik arra is rávilágít, hogy a pesterzsébeti ingatlan állapota elég sok kívánnivalót hagy maga után, a hajléktalanszálló jócskán le van lakva.

Az elmúlt nyolc év két legtöbbet sulykolt kijelentése az volt, hogy „senkit sem hagyunk az út szélén”, illetve „nem engedünk be migránsokat”. Mind a kettő hazugság volt. Orbán Viktor kormánya az út szélén hagyta a devizahiteleseket, az oktatásban és egészségügyben dolgozókat, mindenkit, aki nem az új rend híve vagy kitartottja. Ami pedig a menekülteket és a bevándorlókat illeti, a napokban arra is fény derült, hogy a kormány – miután elköltött 13 milliárd forintot a brüsszeli kvótaellenes kampányra! – csendben, fű alatt mégiscsak befogadott 1300 migránst

– emelte ki bejegyzésében a néppárt jelöltje.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »