Menekültek tömege gyűlt össze a Keletinél

Menekültek tömege gyűlt össze a Keletinél

Az elmúlt napokban a szokásosnál több illegális bevándorló gyűlt össze a Keleti pályaudvar környékén. Videó a helyszínről.

Mint arról az MTI is beszámolt, a pályaudvar mellett több százan tartózkodnak, jelentősen többen, mint a migránsoknak szánt tranzitzóna néhány héttel korábbi megnyitásakor. A helyszínen dolgozó közterület-felügyelők arról számoltak be az M1 tudósítójának, hogy a bevándorlók a hétfői nagy esőzést követően gyűltek össze nagyobb számban a Keleti pályaudvar aluljáróiban. A helyszínen a Migration Aid munkatársai ételt osztottak a menekülteknek. Nézze meg videónkat a helyszínről!

facebook twitter link

Tarlós István főpolgármester szerint a főváros eddig is mindent megpróbált az illegális bevándorlás humánus kezelése érdekében, de a helyzet – különösen a Keleti pályaudvarnál – kezd kezelhetetlenné válni.

Hírdetés

A főpolgármester erről az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében ír, amelyben üdvözli és támogatja a kormány azon kezdeményezését, hogy az Országgyűlés sürgős eljárásban fogadja el a büntető törvénykönyv (Btk.) illegális bevándorlással összefüggő szigorítását.

„Ellenőrizhetetlen személyazonosságú emberek tömege ellepi a fontos gócpontokat, túlterjeszkedik, elemi szabályokat nem tart be, és jogi eszközök hiányában lassan senki semmit nem tehet a magyar városlakók érdekeinek védelmében” – fogalmaz Tarlós István, aki arra kérte a parlamenti frakciókat, hogy támogassák a kormánypártokat az Országgyűlésben.

A Nyugatiban is sokan vannak

A korábban tapasztaltnál több menekült gyűlt össze a Keleti mellett a Nyugati pályaudvarnál kialakított tranzitzónákban, amelyek így péntek délutánra megteltek – számolt be a helyszínekről az M1. Itt is több száz migráns gyűlt össze, jóval többen vannak, mint a tranzitzónák néhány héttel korábbi megnyitásakor.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »