Menekült gyerekeknek létrehozott iskolában robbantottak

Menekült gyerekeknek létrehozott iskolában robbantottak

Egy menekülttábor iskolájában hajtottak végre robbantást ismeretlen tettesek az északkelet-nigériai Adamawa szövetségi állam fővárosának, Yolának külvárosában. A merényletnek három halálos áldozata van – közölte a helyi katasztrófavédelem szóvivője pénteken.

Manzo Ezekiel közölte, a pokolgépet a Malkohi külvárosi körzetben fekvő menekülttábor területén lévő, a menekült gyerekeknek létrehozott iskolában hozták működésbe. A katasztrófavédelem közlése szerint három halálos áldozata van a merényletnek, bár azt nem tudni, hogy gyerekek voltak-e.

Hírdetés

A szóvivő megjegyezte, hogy a péntek reggeli támadás volt a maga nemében az első az országban, hiszen eddig még nem követtek el merényletet az ország belső menekültjeinek létrehozott táborokban.

A robbantást még senki nem vállalta magára, de a hatóságok gyanúja szerint a Boko Haram nigériai iszlamista terrorcsoport volt az elkövető.

A Boko Haram tavaly nagy területeket vont ellenőrzése alá Nigéria északkeleti részén, és bejelentette, hogy iszlám kalifátust hozott ott létre. A szervezet célja a saría (iszlám törvénykezés) radikális értelmezésén alapuló állam létrehozása. A szélsőségesek 2009-ben kirobbantott lázadása óta több mint 15 ezer ember vesztette életét, és a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) adatai szerint már 2,1 millióan váltak menekültté saját hazájukban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »