Menekülnek a zsidók Franciaországból

Nagyjából 5000 francia zsidó vándorolt ​​ki Izraelbe tavaly, a hétfőn nyilvánosságra került adatok alapján. Tehát folytatódik a trend, mely szerint tízezrek hagyják el az országot, miután egy sor támadás érte a közösségüket.

Az Izraeli Zsidó Ügynökség frissített azt a jelentést, amelyet még két évvel ezelőtt közölt Franciaország – akkor, amikor a Charlie Hebdo újság szerkesztősége és a párizsi zsidó szupermarketben történt támadások voltak.

A jelentés szerint ezek a támadások voltak a “katalizátorok” azoknál, akik már korábban is a távozáson gondolkoztak.

Az AFP adatai szerint 2006 óta összesen 40 000 zsidó hagyta már el Franciaországot. A francia zsidó közösség a legnagyobb Európában, mintegy 500.000 embert számlál.

2006-ban Ilan Halimi, fiatal zsidó fiú elrablása és brutális meggyilkolása Párizs külvárosában, 2012-ben pedig Toulouse délnyugati részén egy zsidó iskolában történt lövöldözés döbbentette meg a közvéleményt

Hírdetés

A becslések szerint 10 és 35 százalék között van azok aránya, akik visszatértek szülőföldjükre, Izraelbe.

A szakértők és a francia zsidó közösség tagjai szerint nem feltétlenül a legutóbbi támadások adnak okot az ország elhagyására, sokkal inkább szerepet játszanak a vallási és gazdasági körülmények.

Franciaország hétfőtől a 2015 januári háromnapos párizsi vérengzés áldozataira emlékezik, amikor két iszlám szélsőséges megtámadta a Charlie Hebdo magazin kiadóját és 12 embert mészárolt le, valamint a Hyper Cacher üzletben történt támadásban elhunytakra. Ez utóbbinál a tettes, Amedy Coulibaly négy embert ölt meg, miután a vásárlók közül túszokat ejtett a zsidó boltban. Később a terrorelhárítók lőtték agyon, amikor azok megrohamozták az üzlet épületét.

forrás: thelocal.fr / hirado.hu

The post Menekülnek a zsidók Franciaországból appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »