Menekülnek a feministák a svéd no-go zónákból

Vallási fundamentalisták vették át a hatalmat több stockholmi külvárosban.

Husby és Tensta kerületekben egyre többet éri atrocitás a nőket nyilvános helyeken – írja a Breibart.com a svéd SVT csatornára hivatkozva.

Hírdetés

Egyre több a vallási fundamentalista Tensta kerületében a férfiak között, akik közül sok a bevándorló hátterű – mondta el Nalin Pekgul. A magát feministának valló nő évekig a svéd szociáldemokraták parlamenti képviselője volt és ismert a kerületben, elmondta, hogy manapság nem mehet be a központba anélkül, hogy ne inzultálnák. Ugyanakkor annak a reményének adott hangot, hogy egyszer ez is elmúlik – mikor arról kérdezték, hogy elköltözik-e. „Nem szabad elfelejteni, hogy a többség átkozza a fundamentalistákat” – emelte ki.

Erkölcsrendészet működik

Zeliha Dagli kénytelen volt elhagyni a no-go zónának számító Husbyt – írják. A baloldali politikus elmondása szerint „erkölcsrendészet” próbálja a nők viselkedését irányítani a területen. „Olyan pletykák kaptak szárnya, melyek szerint elakartuk venni a nők fátylát” – tette hozzá a feminista mozgalmár.

Az írás no-go zónának minősíti a kerületeket, felhívva rá a figyelmet, hogy főként afrikai és közel-keleti bevándorlók laknak itt, akiknek nagy része muzulmán. Itt idézik fel, hogy Husbyban egy norvég stábot megtámadtak, ahogyan egy amerikai filmest is.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »